06 - 86 83 86 81 - bgg 024-6221685 svo@xs4all.nl
Home Events - Verenigingsgebouw Overasselt Muzikale lezing over The Beatles

Muzikale lezing over The Beatles

A Box Full of Magic door The Meatles’ is een muzikale lezing over The Beatles. Centraal staan de eerste jaren van de band in Liverpool en Hamburg. Het verhaal wordt verlevendigd met livemuziek.

De lezing wordt gegeven door Peet Kappen (docent geschiedenis TBL Oss) en Jan Hertman (oud-docent Engels Mondriaan College Oss). Als Beatles-fanaten zijn we enkele malen op bedevaartstocht naar Liverpool geweest, waar het allemaal begon. Wat in de lezing vooral aan bod komt, is de wording van de band. Hoe kon een groepje doodgewone volksjongens uitgroeien tot zo’n fenomeen? Welke ontwikkelingen maakten John, Paul, George en Ringo door? Wat waren hun muzikale invloeden? Hoe zag Liverpool er uit in de jaren vijftig en zestig vanuit sociaal-historisch perspectief? Het gaat om een persoonlijk gekleurd verhaal.

Doel is niet dé waarheid over The Beatles te vertellen, maar ons persoonlijke verhaal, verlevendigd met veel foto’s en anekdotes. Doel is ook niet het complete verhaal te vertellen. De latere ontwikkelingen, de breuk en de solo projecten van de Beatles komen slechts summier aan de orde: het is alles zeer interessant, maar het zou te ver voeren voor één sessie.

In de lezing is veel muziek te horen. Ook livemuziek. Peet Kappen (drums) en Jan Hertman (zang, gitaar) worden bijgestaan door Willem van Groenland (zang, bas), Jos Hertman (zang, gitaar) en Frank Rosmalen (zang, sologitaar). Jos, Frank en Jan vormen samen de groep De Meet (veelal eigen muziek): vandaar de gelegenheidsnaam The Meatles samen met Peet en Willem.

In woord en muzikale daad lichten wij (eens een leraar, altijd een leraar …….) enthousiast en gedreven de deksel van de toverdoos die de Beatles hebben achtergelaten. Onze eerdere optredens zijn warm ontvangen door het aanwezige publiek. Feest der herkenning voor de mensen die de jaren zestig zelf hebben meegemaakt, maar ook zeer positieve reacties van jongeren. U bent van harte welkom.

12-01-2024
Verlopen!