06 - 86 83 86 81 - bgg 024-6221685 svo@xs4all.nl

KIDSCLUB OVERASSELT

Na een heerlijke zomervakantie is inmiddels het schooljaar weer van start gegaan en dat betekent dat ook de KidsClub weer aan de slag gaat met het organiseren van superleuke (en leerzame) activiteiten.

Dit is de planning voor de komende weken:

Woensdag 11 september 2019 om 14.30u Family Battle (met je ouders!)
Woensdag 25 september 2019 om 14.00u Op avontuur met de Boswachter
Woensdag 2 oktober 2019 om 14.30u Kids Bootcamp met Dielke
Woensdag 23 oktober 2019 om 14.30u Kraak de Code
Donderdag 31 oktober 2019 om 19.00u KidsClub Halloween-tocht

We mogen inmiddels al van een kleine traditie spreken. Donderdag 31 oktober 2019 gaan we voor het derde opeenvolgende jaar een Halloween tocht organiseren. Om 18.30u kunnen de kinderen die dat willen, zich laten schminken in het Ojé Lokaal en vanaf 19u worden de kinderen ‘losgelaten’ in het dorp. Nieuw dit jaar is dat we geen vooraf vastgesteld gebied gebruiken, maar iedereen in het dorp de mogelijkheid willen geven om mee te doen. Als u zich aan wilt melden als adres waar de kids aan mogen bellen, dan kunt u zich opgeven door een mailtje te sturen naar kidscluboverasselt@gmail.com. Wij noteren uw adres dan op de lijst die we verstrekken aan de ouders/begeleiders van de deelnemende kinderen. Zij kunnen dan zelf bepalen waar ze wel en niet aanbellen. Vanzelfsprekend vragen wij u uw huis herkenbaar te maken als aanbeladres, maar houdt s.v.p. rekening met de allerkleinsten en maak het niet te eng.

Uitgangspunten van de KidsClub
Het allerbelangrijkste uitgangspunt van de KidsClub is dat iedereen die dat wil mee moet kunnen doen. Wij zouden het heel jammer vinden als kinderen vanwege, bijvoorbeeld, de financiële situatie van de ouders niet mee kunnen doen met de activiteiten. Daarom zijn alle activiteiten gratis toegankelijk. Een vrijwillige donatie in onze spaarpot wordt te allen tijde enorm gewaardeerd.
Een tweede uitgangspunt is dat de KidsClub haar best doet om leuke activiteiten te organiseren voor kinderen én ouders. De activiteiten zijn veelal bedoeld om iets leuks mét je kinderen te doen. Wij zijn geen oppascentrale!
Een derde uitgangspunt is dat we ‘leuk’ en ‘leerzaam’ aan elkaar willen koppelen. Wij proberen in al onze activiteiten een aantal leerzame punten mee te nemen zodat de kinderen ook daadwerkelijk wat opsteken van hun bezoek aan de KidsClub.

Geschiedenis van de KidsClub
De KidsClub Overasselt organiseert sinds 2017 met regelmaat activiteiten voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar die woonachtig zijn in of om Overasselt. In het verleden zijn er excursies (onder andere naar De Nieuwe Schatkuil, de heemtuin en de Hernense Molen), buitenactiviteiten (o.a. vossenjacht, speurtocht, DAR wijkheldendag, bellenblaasfestival) en binnen activiteiten (kinderdisco’s, bingomiddagen, voorleesmiddagen, knutselmiddagen en nog veel meer) georganiseerd.

Wordt vriendje van de KidsClub
De KidsClub hoort als werkgroep bij de organisatie van de Stichting Verenigingsgebouw Overasselt. Zij beheren ook onze financiën. Wij hebben van het Verenigingsgebouw een budget tot onze beschikking gekregen waarmee wij activiteiten kunnen organiseren. Daarnaast waren wij in 2018 de begunstigde van de Jantje Beton-actie in Overasselt en hebben onze clubkas op die manier aan kunnen vullen.
Wij constateren tot onze grote vreugde dat veel ouders inderdaad zo nu en dan een vrijwillige donatie in onze spaarpot doen, maar als non-profit organisatie zijn wij altijd op zoek naar bronnen van inkomsten die ons in staat stellen om leuke activiteiten te blijven organiseren.
Omdat wij in principe geen commerciële uitingen willen plaatsen in onze externe communicatie en op onze sociale media hebben wij geen interessant platform om een boodschap op te verkondigen. Wij hebben dan ook geen sponsorpakketten omdat we hopen dat een persoon of bedrijf de KidsClub uit overtuiging wil steunen. Wij zijn dan ook niet op zoek naar sponsoren, maar naar vrienden.

Om vriendje van de KidsClub te worden neemt u contact met Hans van Brunschot op e-mailadres kidscluboverasselt@gmail.com. Zowel personen als bedrijven kunnen vriendje worden.

Gezichten van de KidsClub
Het bestuur van de KidsClub wordt gevormd door Hans van Brunschot, Ellis Schipper en Marieke van Munster-Snieder. Daarnaast zijn er een groot aantal ouders altijd enthousiast aanwezig bij onze activiteiten en nooit te beroerd om mee te helpen. Heb je interesse om ook iets voor de KidsClub te doen? Je bent altijd welkom! Je kunt een mailtje sturen naar kidscluboverasselt@gmail.com.