06 - 86 83 86 81 - bgg 024-6221685 svo@xs4all.nl

EHBO-Vereniging Overasselt

Vroeger..

EHBO-vereniging “Maria Goretti” uit Overasselt is opgericht op 13 september 1939 en is een afdeling van de Nationale Bond voor EHBO.

De dreigende oorlog was de aanleiding voor de oprichting van EHBO-vereniging Maria Goretti, genoemd naar een Italiaanse heilige die haar maagdelijkheid niet prijs wilde geven en dat met de dood moest bekopen. Het initiatief kwam van twee militaire artsen, die destijds in Overasselt waren ingekwartierd. En in 1944, toen er rond Overasselt fel gevochten werd tijdens de bevrijdingsoperatie Market Garden, telde het dorp veertien EHBO’ers, die vaak handen te kort kwamen om alle gewonden te verzorgen.

Maria Goretti bleef lang een dorpse aangelegenheid. Dat wil zeggen: een afdeling voor de dorpen Overasselt, Nederasselt en Balgoij die tot 1980 samen een gemeente vormden. Maar de laatste jaren is dat snel veranderd.

Heden..

Op dit moment telt de vereniging ca. 30 leden. De leden komen o.a. uit Overasselt, Grave, Heumen, Nijmegen en Malden. EHBO-vereniging Maria Goretti te Overasselt heeft diverse activiteiten. Naast het verzorgen van cursussen voor het behalen van een EHBO-diploma, geven wij herhalingscursussen en verlenen hulp bij evenementen. Ook hebben we jaarlijks een EHBO post tijdens de laatste dag van de vierdaagse in de brandweerkazerne.

 

 

Toekomst..

Als u onze EHBO-cursus volgt of al in het bezit bent van een EHBO-diploma kunt u lid worden van de vereniging. Dit kost ongeveer € 30,- per jaar. Hierbij is inbegrepen het lidmaatschap van de Nationale Bond voor EHBO, de vervolglessen en de verlenging van het EHBO-diploma met eventuele aantekeningen en tevens bent u verzekerd.

Contact

Mocht U contact met de vereniging op willen nemen, dan kunt u een e-mail sturen naar het volgende e-mail adres: bestuur@ehbo-overasselt.nl   Het bericht wordt dan ontvangen door alle bestuursleden.  Maar u kunt ook contact met ons opnemen door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden.

Onze vereniging heeft ook een eigen internet site: https://ehbo-overasselt.nl

Neem contact met ons op

15 + 10 =