06 - 86 83 86 81 - bgg 024-6221685 svo@xs4all.nl
Samen repareren in Repair Café Overasselt

Repair Café in Verenigingsgebouw Overasselt

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Ga naar het Repair Café in Overasselt, onze vrijwilligers staan voor je klaar.

Door repareren te promoten wil het Verenigingsgebouw Overasselt bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Wim Cousijn.  “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.”

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Wim Cousijn: “Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.”

Hij wijst erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart, en bijdraagt aan de beperking van de CO2-uitstoot. “Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.”

Stichting Repair Café

Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.nl). Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Overasselt.

Agenda Repair Café 2024

Vrijdag 1 maart
Vrijdag 5 april
Vrijdag 3 mei
Vrijdag 7 juni
Vrijdag 6 september
Vrijdag 4 oktober
Vrijdag 1 november
Vrijdag 5 december

Openingstijd: 14:00 – 16:00 uur.

Neem contact met ons op

1 + 2 =