06 - 86 83 86 81 - bgg 024-6221685 svo@xs4all.nl

Nieuwsarchief van seizoen 2009-2010

Vierde theaterseizoen van start in Overasselt met een nieuwe website

Het is ons voor de vierde keer gelukt, maar nu met hulp van bezoekers, om een prachtig programma samen te stellen. Veel cabaret en muziek. Er zitten weer gerenommeerde artiesten bij. Dat belooft veel spektakel. Noteer de data van de voorstellingen alvast, dan hoef je er geen te missen. Er zijn weer losse kaarten en passe-partouts te bestellen via de nieuwe website of de bekende verkooppunten (Merapi, Lucy van Langen en aan de bar in het verenigingsgebouw).

Zoals aangegeven zijn ook dit jaar weer passe-partouts te bestellen. Dat levert naast een prijsvoordeel ook weer de 2 voor 1 aanbiedingsbon op waarmee je met zijn tweeén in Nijmegen naar bepaalde voorstellingen in de Schouwburg of de Vereeniging kunt gaan voor de prijs van 1.

Cabaretière Kristel Zweers: zaterdag 18 september 2010. Prijs € 15,00
Cabaretiers Javier Guzman (try-out) en Roel C. Verburg: zaterdag 20 november 2010. Prijs € 18,00
Cabaretduo Schudden: zaterdag 15 januari 2011. Prijs € 17,50
Gitarist Jan Akkerman en band: zaterdag 26 maart 2011. Prijs € 20,00
Muzikaal cabaretier Ernesto en Ensemble de Minuit: 28 mei 2011. Prijs € 17,00.
Kaartjes van vorig seizoen blijven uiteraard geldig!!
Het betreft een inhaalvoorstelling wegens afgelasting vorig seizoen.

Prijzen voor passe-partouts:
Prijs voor een passe-partout voor 5 voorstellingen: € 80,00. ( € 1,50 korting per voorstelling)
Prijs voor een passe-partout van 4 of 3 voorstellingen: korting van € 1,00 per voorstelling.
In alle gevallen is een 2 voor 1 bon inbegrepen.

Al met al een reden om de data te noteren en alvast kaarten of passe-partouts te reserveren. Op dit moment is er al veel belangstelling getoond voor de voorstellingen van Javier Guzman en Jan Akkerman. Wees er snel bij, want bij 300 verkochte kaarten is de zaal uitverkocht.

We hopen weer vele theaterbezoekers te mogen begroeten.
Bart Nijs en Piet Geelen wensen iedereen veel theaterplezier in het nieuwe seizoen.
Ga gauw kijken op de vernieuwde  theaterwebsite  . Daar staat veel informatie en heeft u ook de mogelijkheid om online kaarten te bestellen. Zorg dat je er weer bij bent.


Tentoonstelling van Machteld Meij en Rens Bitterling in het verenigingsgebouw

Machteld Meij woont in het buitengebied van Overasselt. Is als docente biologie werkzaam in het voortgezet onderwijs. Daarnaast heeft zij zich in de laatste vijftien jaar ontwikkeld als beeldend kunstenaar.
Ze volgde schilderlessen o.a. van de Gooise schilder Govert Muijs en masterclasses van Gerard van der Weerd.
De onderwerpen die ze kiest zijn vooral vrouwen, bloemen, landschappen en dieren. De schilderijen ontstaan aan de hand van schetsen die in het atelier verder uitgewerkt worden. Vooral kleurrijke vlakken die met lijnen geaccentueerd worden leiden uiteindelijk tot een figuratieve voorstelling die toch nog vragen oproept.
Rens Bitterling werkt ook in het voortgezet onderwijs als docent Engels maar is daarnaast ook meubelmaker. Hij heeft zich toegelegd op het vervaardigen van spiegels met fraaie houten omlijstingen. Hij maakt ze van klein tot groot, tot wel 2,5 meter. Hij gebruikt diverse soorten hout dat als afval bij het zagen van planken uit bomen overblijft. Daarbij ontstaan grillige vormen hetgeen de spiegels een aparte aanblik geven. Wil je er meer over weten, neem dan gerust met hem contact op. zijn telefoonnummer is: 024-3783121.
 

Voorstelling Ernesto en Ensemble de Minuit gaat niet door!!!
Ernesto is zijn stem kwijt waardoor er vanavond geen voorstelling kan plaatsvinden. Mensen die kaartjes hebben kunnen gerust zijn. Ernesto heeft beloofd in het nieuwe theaterseizoen terug te keren. Dan zijn die kaarten nog steeds geldig. Personen die dan niet kunnen, maar wel betaald hebben, kunnen hun geld dan alsnog terugkrijgen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Piet Geelen, tel. 024-6222456.


Aanbiedingen van mei en juni 2010 van de schouwburg en De Vereeniging
In het menu theater, item aanbieding kunt u de aanbiedingen vinden voor de maanden mei en juni 2010 van de schouwburg en De Vereeniging uit Nijmegen. Dit is van belang voor de mensen die een passe-partout hebben besteld voor ons derde theaterseizoen.
U kunt er  hier ook rechtstreeks naar toe.


Aankondiging theatervoorstelling op 22 mei: Ernesto & Ensemble de Minuit

De volgende en laatste voorstelling in onze derde theaterserie is op zaterdag 22 mei. Dan komt Ernesto en het Ensemble de Minuit op bezoek met muzikaal cabaret.Er zijn nog volop kaarten verkrijgbaar, hier  online, maar ook bij Merapi, bij Lucy van Langen en aan de bar in ons verenigingsgebouw.
 

Theaterseizoen 2010-2011:  Maak een keuze uit mogelijke voorstellingen. Poll is afgelopen!
Voor ons nieuwe theaterseizoen willen we een andere aanpak kiezen. We hebben een aantal voorstellingen op het oog die mogelijk in Overasselt kunnen plaatsvinden. Wij als theaterdirectie willen het publiek een keuze laten maken. Het is mogelijk om te stemmen op 4 voorstellingen waarnaar uw belangstelling uitgaat. We willen dit in onze overweging meenemen als het gaat om het contracteren van de artiesten. We hopen op deze manier een beeld te krijgen waar uw voorkeur naar uitgaat.
U kunt  hier  kijken naar de beschrijvingen van de voorstellingen die wij hebben uitgekozen.
Op elke pagina staat een link om naar de voorkeur keuzepagina te gaan. U kunt er ook  hier  rechtstreeks naar toe. U kunt uw stem slechts eenmaal uitbrengen.
Laat zoveel mogelijk vrienden en kennissen die van ons theater houden of het nog niet kennen deze poll invullen.


Aanbiedingen van april 2010 van de schouwburg en De Vereeniging
In het menu theater, item aanbieding kunt u de aanbiedingen vinden voor de maand april 2010 van de schouwburg en De Vereeniging uit Nijmegen. Dit is van belang voor de mensen die een passe-partout hebben besteld voor ons derde theaterseizoen.
U kunt er  hier ook rechtstreeks naar toe.


Fotoalbum Peter Faber online

 
Gisteren, 27 maart, was Peter Faber te gast in Overasselt met zijn wervelende theatershow Caveman. 115 Mensen waren getuige van een acteur die naar het schijnt na al die jaren nog maar weinig aan energie heeft moeten inboeten. Het publiek was dan ook laaiend enthousiast over zijn dynamische optreden. Zowel voor als na het optreden van Peter Faber werd het publiek muzikaal geëntertaind door een jong gitaarduo.
De banner die maanden de voorkant van het verenigingsgebouw heeft opgesierd werd onder de toeschouwers na afloop van de voorstelling verloot, evenals 2 kaartjes voor een andere voorstelling van Peter Faber. Veel gasten bleven nog geruime tijd in de Ontmoeting gezellig bij elkaar.
Een fotografische impressie, zoals altijd verzorgd door onze eigen Overasseltse hoffotograaf Bart Nijs, kunt u hier vinden. U kunt ook kijken in het menu Fotoalbums.

 

 


Peter Faber op 27 maart te bewonderen met de voorstelling “Caveman”

Het eeuwige verschil tussen man en vrouw. Het is allemaal begonnen in de tijd van de Holenman, we hadden verschillende beroepen: Mannen werden Jagers en vrouwen Sprokkelaars, en nu beïnvloedt het nog steeds ons leven van alledag. Mannen lopen hun pik achterna, mannen luisteren niet, mannen willen winnen, mannen stinken, mannen kunnen maar een ding tegelijk, mannen hakken knopen door, mannen zijn gevoeliger, mannen zijn egoïsten, mannen kijken geen tv, mannen worden tv, mannen jagen doof en blind hun doel achterna, mannen zijn klootzakken…… Dus mannen zijn gewoon anders!Vrouwen kunnen samenwerken, vrouwen hebben wel 85 nee 90 erogene zones, vrouwen hebben meer verbindingen tussen de linker en rechter hersenhelft, vrouwen kunnen meer dingen tegelijk, vrouwen zijn gek op details, vrouwen willen praten, vrouwen houden van complimenten, vrouwen krijgen energie van winkelen, het huis is van de vrouw — Dus vrouwen zijn gewoon anders.Kaarten verkrijgbaar bij Merapi, Lucy van Langen, in het verenigingsgebouw aan de bar of  hier  online. Kosten: € 17,00 per kaartje, inclusief een kopje koffie of thee voor de voorstelling.
 

Tentoonstelling van Piet de Ridder in het verenigingsgebouw

 
Van maart t/m mei is in het verenigingsgebouw werk te bewonderen van de Doornenburgse kunstschilder Piet de Ridder. Hij werd geboren in Velp (1951), volgde van 1974 t/m 1981 verschillende opleidingen aan de Tekenacademie in Tilburg. Naast lesgeven, beoefent hij ook de schilderkunst.Momenteel schildert hij veel met olie- en acrylverf. Twee verschillende materialen met hun eigen karakteristieke kenmerken. Schilderen beschouwt hij niet als werk, ook niet als beroep. Het is veel meer voor hem, het is zo vanzelfsprekend als ademen. Als hij schildert, schept hij zijn eigen wereld, het is een kwestie van verlangens, passie en van overtuiging, van geduld, hard werken en zelfkritiek.Schilderen is voor hem eigenlijk muziek maken met licht en kleur. Er zijn veel parallellen tussen muziek en schilderen, zoals ritme, contrasten, harmonie en disharmonie. Belangrijk voor hem is de eenheid, zeggingskracht, tonaliteit, formaat en de ‘huid’ van het doek. Zijn werkwijze is direct, hij schildert vormen en structuren. Door onbevangen bewegingen van het penseel en het paletmes te volgen, ontstaat een abstract spel van lijnen en vlekken. Elk eerder eindpunt kan een startpunt zijn voor een nieuw begin.

 


Aanbiedingen van maart 2010 van de schouwburg en De Vereeniging
In het menu theater, item aanbieding kunt u de aanbiedingen vinden voor de maand maart 2010 van de schouwburg en De Vereeniging uit Nijmegen. Dit is van belang voor de mensen die een passe-partout hebben besteld voor ons derde theaterseizoen.
U kunt er  hier  ook rechtstreeks naar toe.


Aanbiedingen van februari 2010 van de schouwburg en De Vereeniging
In het menu theater, item aanbieding kunt u de aanbiedingen vinden voor de maand februari 2010 van de schouwburg en De Vereeniging uit Nijmegen. Dit is van belang voor de mensen die een passe-partout hebben besteld voor ons derde theaterseizoen.
U kunt er  hier ook rechtstreeks naar toe.


Fotoalbum Maria de Fátima online

Op zaterdag 9 januari 2010 was alweer de tweede voorstelling van het derde theaterseizoen met een gepassioneerde Maria de Fátima die er samen met haar 3 koppige gitaarbegeleiding een onvergetelijk mooie avond van hebben gemaakt. Ondanks het slechte weer waren er toch 153 bezoekers getuige van. Na afloop werden er lovende woorden uitgesproken. Iemand beweerde zelfs dat dit de mooiste voorstelling tot nu toe is geweest. Hij heeft ze alle 10 meegemaakt en was diep onder de indruk. Het grote doek dat een tijd lang het verenigingsgebouw heeft opgesierd aan de voorkant is door Maria in dank aanvaard. In ruil daarvoor heeft zij na afloop van de voorstelling een CD, twee vrijkaartjes en een “met Maria op de foto” verloot. Hennie van Lin heeft om 1 uur ’s nachts de bel voor de laatste ronde gegeven. Een wederom mooie avond kwam zo aan een eind.
Een fotografische impressie van vooraf aan, tijdens en na de voorstelling kun je hier vinden. Je kunt ook kijken in het menu Fotoalbums.

 

 

Maria de Fátima op zaterdag 9 januari met Portugese Fado in ons theater

  Op zaterdag 9 januari treedt de beroemde fadozangeres Maria de Fátima op in ons theater. Een must voor alle liefhebbers van het Portugese levenslied. Laat je meeslepen door de gevoelige klanken van haar stem en de muzikale begeleiding van haar muzikanten. Het belooft een fijne avond te worden. Na afloop nog even gezellig napraten en een borrel nemen op het nieuwe jaar. Kaarten zijn te koop bij Merapi of aan de bar in het verenigingsgebouw tijdens de openingsuren, maar ook online via deze website. Ga  hier  naar toe om rechtstreeks een bestelling te plaatsen. Natuurlijk zijn ook op de avond zelf nog kaarten te koop aan de kassa.

Aanbiedingen van januari 2010 van de schouwburg en De Vereeniging
In het menu theater, item aanbieding kunt u de aanbiedingen vinden voor de maand januari 2010 van de schouwburg en De Vereeniging uit Nijmegen. Dit is van belang voor de mensen die een passe-partout hebben besteld voor ons derde theaterseizoen.
U kunt er  hier  ook rechtstreeks naar toe.


Aanbiedingen van december 2009 van de schouwburg en De Vereeniging
In het menu theater, item aanbieding kunt u de aanbiedingen vinden voor de maand december 2009 van de schouwburg en De Vereeniging uit Nijmegen. Dit is van belang voor de mensen die een passe-partout hebben besteld voor ons derde theaterseizoen.
U kunt er  hier  ook rechtstreeks naar toe.


Aanbiedingen van november 2009 van de schouwburg en De Vereeniging
In het menu theater, item aanbieding kunt u de aanbiedingen vinden voor de maand november 2009 van de schouwburg en De Vereeniging uit Nijmegen. Dit is van belang voor de mensen die een passe-partout hebben besteld voor ons derde theaterseizoen.
U kunt er  hier  ook rechtstreeks naar toe.


Opening tentoonstelling “DE PRACHT VAN ONS DORP” op zaterdag 31 oktober om 14.00 uur

Overasseltenaren en buurtschapbewoners erg bedankt.

Een paar jaar heb ik, Anton Nouwens, geboren te Eindhoven in 1933, met veel plezier en veelal op de fiets jullie mooie en rustige woongebied bezocht en bewonderd. Als je in Nijmegen woont is dat niet zo vreemd, maar mijn fietstochten waren vooral zoektochten. Altijd heb ik al veel interesse gehad in het verleden, de historie en met name de historische bebouwing met kastelen, ruïnes en oude boerderijen. Nu is Overasselt en omgeving niet rijk aan kastelen maar met het oog op de historie vind je toch veel juweeltjes. De prachtige, vaak heel oude boerderijen liggen zelden naakt in het landschap, maar vaak ingebed in een groene omgeving met oude bomen en struiken.

 
Al heel wat jaren besteed ik mijn tijd aan tekenen, schilderen en beeldhouwen in hout. Een paar jaar heb ik besteed aan het maken van ingeschilderde pentekeningen van de historische bebouwing van Overasselt en de buurtschappen. Behalve dat je van de fiets springt moet je dan even stilstaan en goed kijken om te kunnen bewonderen wat je mooi vindt.Als ik er in geslaagd ben om met een aantal mooie objecten “DE PRACHT VAN ONS DORP” goed in beeld te brengen dan is dit mede te danken aan de vele Overasseltse en buurtschapbewoners die mij van informatie hebben voorzien. Ik heb veel oude zwart-wit foto’s mogen lenen en heb nooit tevergeefs aangeklopt als ik vragen had omtrent de oorspronkelijke gegevens van een pand. Aan het enthousiasme merkte ik dat velen de geschiedenis een warm hart toedragen.

 

Nu komt er dan eindelijk een tentoonstelling “DE PRACHT VAN ONS DORP” in het verenigingsgebouw te Overasselt.

De feestelijke opening vindt plaats op 31 oktober om 14.00 uur en de tentoonstelling is verder te zien t/m januari 2010 tijdens de openingstijden van het verenigingsgebouw..

Al vaak heb ik mogen exposeren, zowel met tekeningen als met olieverfschilderijen en beeldhouwwerken. Een expositie als deze in het verenigingsgebouw te Overasselt kwam met jullie medewerking tot stand. Daarvoor erg bedankt en ik zou het fijn vinden als je even komt kijken.


Fotoalbum Roué Verveer en Murth Mossel online

Op zaterdag 24 oktober was de ouverture van het derde theaterseizoen met een wervelende theatershow van de twee stand-up comedians Roué Verveer en Murth Mossel. Het publiek was enhousiast. Na afloop werd het doek dat voor de ingang van het verenigingsgebouw heeft gehangen als aankondiging van deze voorstelling verloot. Jacqueline Peeters Weem was de gelukkige. Maar Roué en Murth hadden aangegeven dit doek heel graag mee te nemen naar hun managementbureau. Ze boden beiden Jacqueline twee vrijkaartjes aan voor hun soloprogramma’s van komend jaar. Zij ging daarmee akkoord. Het leverde blije gezichten op.
Een fotografische impressie waarin ook Willie van Haren prominent aanwezig is kun je hier vinden. Je kunt ook kijken in het menu Fotoalbums.
 

 


Music Sensation 2009 op 28 en 29 november in het verenigingsgebouw

 

Music Sensation 2009 wordt een muzikale happening georganiseerd door muziekvereniging KNA op zaterdagavond 28 en zondagmiddag 29 november 2009.Music Sensation is een concert met vlotte, herkenbare en goed gearrangeerde populaire muziek vanaf de jaren 70 tot heden, uitgevoerd door:

  • het harmonieorkest van Muziekvereniging KNA uit Overasselt aangevuld met enthousiaste gastmuzikanten die (weer) willen ervaren hoe het is om samen te musiceren
  • een combo bestaande uit: gitaar, basgitaar, drums en keyboard
  • een aantal talentvolle zangers/zangeressen uit de omgeving
  • enkele beroepsmuzikanten die van origine uit Overasselt komen
  • Popkoor Splendid

Meer info over bovenstaande zangers en muzikanten van Music Sensation kunt u vinden op www.knaoverasselt.nl.

Voor uitgebreide informatie over de optredens, tijden en prijzen kunt u hier terecht of naar de link in het menu Evenementen aan de linkerzijde van de website.

 


Aanbiedingen van oktober 2009 van de schouwburg en De Vereeniging
In het menu theater, item aanbieding kunt u de aanbiedingen vinden voor de maand oktober 2009 van de schouwburg en De Vereeniging uit Nijmegen. Dit is van belang voor de mensen die een passe-partout hebben besteld voor ons derde theaterseizoen.
U kunt er hier  ook rechtstreeks naar toe.


Kunstexpositie “Overasselt en ik” vanaf 12 september in verenigingsgebouw

1 September 2009 bestaat Merapi-atelier alweer twee jaar. In het atelier werken kunstenaars met een verstandelijke beperking. Het tweejarig bestaan wil het atelier niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er vanaf 12 september in het verenigingsgebouw van Overasselt 6 weken lang een kunstexpositie te zien met werken van de kunstenaars van Merapi. Onder de titel ‘Overasselt en ik’ exposeren de kunstenaars met zelfportretten en schilderijen die een beeld geven van de omgeving en gebouwen in en rondom Overasselt.Merapi is een bloemenzaak en cadeauwinkel en een atelier. Merapi biedt dagbesteding aan cliënten van Dichterbij. Dichterbij ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking bij wonen, werken en welzijn. Het atelier biedt creatieve dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking en een talent voor kunst. Het atelier maakt schilderijen en creatieve producten die voor een deel in de winkel worden verkocht.Overasselt inspireert
Een begeleidster vertelt over de achtergrond van de expositie. “In de afgelopen twee jaar hebben we veel geleerd en gemaakt. Daarnaast komen we graag in het dorp voor een boodschap of wandeling. Het dorp Overasselt is gastvrij en gemoedelijk en de omgeving is prachtig. Dit heeft ons geïnspireerd voor de expositie Overasselt en ik.” Iedereen is welkom
Er is met uiteenlopende technieken gewerkt zodat onze kunstenaars het beste uit zichzelf kunnen halen. De expositie is te zien in het verenigingsgebouw in Overasselt. De feestelijke opening is op zaterdag 12 september van 15.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is welkom. De expositie is daarna nog 6 weken te zien tot 30 oktober. Heeft u op basis van de expositie speciale interesse gekregen in één of meerdere kunstwerken? Dan kunt u contact opnemen met Merapi, of u loopt tijdens de openingstijden gewoon even binnen.

Merapi
Schoonenburgseweg 1
6611 AA Overasselt
024-622 2222
Openingstijden
Di, wo, do: 09:00-18:00
Vr: 09:00-19:00
Za: 09:00-16:00
Openingstijden expositie
Ma, di, do: 13.00 – 24.00
Wo, vrij: 18.00 – 24.00

Wilt u ook reclame maken voor een speciale activiteit?
Het verenigingsgebouw heeft sinds kort een eigen spanraam waarin banners van 2,70 x 2,00 meter kunnen worden opgehangen. Als eerste is de theatervoorstelling van Roué Verveer en Murt Mossel op 24 oktober aan de beurt. Voor komend seizoen is al een hele serie banners ingepland. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Hennie van Lin. Die kan u er alles over vertellen.


Het seizoen 2009-2010 is weer van start gegaan
Het verenigingsgebouw is is weer open. Het bestuur en personeel hopen u ook komend seizoen weer te mogen ontvangen en u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Op naar een nieuw, bruisend jaar.


Wegens vakantie gesloten
Het verenigingsgebouw is gesloten vanaf zaterdag 18 juli t/m zondag 9 augustus. Vanaf maandag 10 augustus staan wij weer voor u klaar. Het bestuur en personeel van het verenigingsgebouw wenst u een heel prettige vakantie toe.


Bestellen theaterkaarten
Ook tijdens de vakantie blijft het mogelijk theaterkaarten voor het komend seizoen online te bestellen.
Kijk op de theaterpagina’s voor de programmering.