06 - 86 83 86 81 - bgg 024-6221685 svo@xs4all.nl

Nieuwsarchief van seizoen 2018 – 2020

Aanpassing maatregelen per 29 september 2020.

Vanaf vandaag 29 september gelden nieuwe RIVM-regels voor ons gebouw:

  1. Maximale groepsgrootte per ruimte 30 personen.
  2. Toegang tot het gebouw tot uiterlijk 21:00 uur.
  3. Sluiting om 22:00 uur.

Deze regels gelden voor de komende 3 weken. Verder gelden uiteraard de standaard regels zoals afstand bewaren en hygiëne-maatregelen.

Vakantiesluiting.

Het Verenigingsgebouw is gesloten van maandag 26 juli tot en met zondag 16 augustus 2020. Op de vrijdagen is het gebouw geopend voor de deelnemers van Samen aan Tafel op de gebruikelijke tijd. We wensen jullie een fijne vakantie en blijf gezond.

Versoepeling maatregelen per 1 juni 2020.

Voor een enkele club of vereniging is er op basis van de regels van het RIVM en de overheid weer wat ruimte om vanaf 1 juni de activiteiten in het verenigingsgebouw weer op te starten.
Dit wel met het in acht nemen van heel veel extra beperkingen en aanpassingen binnen het gebouw. Die extra maatregelen zijn gericht op het beperken van het besmettingsrisico, maar kunnen dat risico zeker niet uitsluiten.
Wilt U vanaf 1 juni een activiteit doen in het verenigingsgebouw neem dan contact op met Desiree Verkaaik op tel. nr. 06-86 83 86 81 of stuur een mail naar svo@xs4all.nl.
Desiree zal samen met u kijken naar de mogelijkheden.

Hennie van Lin, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op 24 april 2020 kreeg Hennie van Lin via de telefoon van Burgemeester Mittendorff van de gemeente Heumen te horen dat hij een lintje krijgt en dat hij benoemd is tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hennie van Lin is bekend in de hele gemeente, en in Overasselt is er waarschijnlijk niemand die hem niet kent. Hennie van Lin wordt gezien als een echte verbinder en een buitengewoon sociaal en ondernemend persoon. Hij kent iedereen en weet de juiste mensen en organisaties bij elkaar te brengen waardoor er mooie activiteiten ontstaan die de samenhang van de gemeenschap vergroten. Vanaf 1994 is Hennie van Lin actief als vrijwilliger bij Stichting Overasselt Promotions. Hij is bedenker en initiator van vele activiteiten in en om het dorp, bijvoorbeeld van de organisatie van de jaarlijkse doortocht van de 4Daagse. Maar ook als organisator van de jaarlijkse dodenherdenking. Als opvolger van zijn vader zorgt Hennie van Lin dat de dodenherdenking op 4 mei bij het monument tot in de puntjes is verzorgd. Sinds 2004 zet Hennie van Lin zich in als manager-beheerder voor het Verenigingsgebouw Overasselt. Zo zorgt hij dat het Verenigingsgebouw goed wordt onderhouden, dat de activiteiten van de verenigingen in het Verenigingsgebouw goed gefaciliteerd worden en stuurt hij de andere vrijwilligers aan. In 2016 heeft Hennie van Lin het initiatief genomen voor het realiseren van een ontmoetingskeuken in het Verenigingsgebouw. Daarnaast is hij vanaf 2004 actief als penningmeester bij het Dorpsplatform Overasselt. Als één van de initiatiefnemers en oprichter van het Dorpsplatform zet hij zich in voor de leefbaarheid van het dorp Overasselt.

Gefeliciteerd namens het bestuur en alle vrijwilligers van het Verenigingsgebouw.
Bron: officiële mededeling Gemeente Heumen

Verenigingsgebouw Overasselt schrapt voorlopig alle activiteiten.

Vanaf 16 maart 2020 tot nader aan te kondigen datum gaan alle geplande activiteiten in het Verenigingsgebouw niet door i.v.m. de landelijk afgekondigde maatregelen aangaande de bestrijding van het coronavirus. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 6 april 2020.

Bestuur en management Verenigingsgebouw Overasselt.

Expositie van schilderijen en keramiek van Jolanta Bruns-Zajac

Deze expositie loopt van 5 maart tot 23 april 2020 in het Verenigingsgebouw, dagelijks tijdens openingsuren.

Mijn naam is Jolanta Bruns- Zajac, 91 jaar en ik woon in Overasselt.
Ik ben geboren in Polen, Warschau en ben sinds 1958 woonachtig in Nederland.

Meer informatie op onze expositiepagina.

Expositie “Dagbesteding Overasselt”

Vanaf 16 november 2019 tot 13 februari 2020 is er werk te zien van “Dagbesteding Overasselt” van de kunstenaars en ambachtslieden van Merapi & De Wissel.
Mooie schilderijen, mozaïek werken, papier-maché poppen en producten gemaakt van hout! Meer informatie is te vinden op de expositiepagina.

Uitvoering “A sunday Afternoon” met gast Lenny Kuhr.

Plaats: Verenigingsgebouw Overasselt
Datum: zondag 27 oktober 2019
Tijd: 14:00 uur

m.m.v.

  • Overasselts koor Engsele
  • N-Core
  • Kelderkoor

Koren o.l.v. Emiel Hoefnagel

Met als speciale gast: Lenny Kuhr

Entree: € 12,50 incl. koffie/thee vooraf

Er zijn nog enkele kaarten te koop bij Lucy van Langen op de Hoogstraat.
Reserveren van kaartjes via deze website is helaas niet meer mogelijk.

 

Vakantiesluiting Verenigingsgebouw Overasselt 2019

Deze zomer is Verenigingsgebouw Overasselt, en daardoor ook de bibliotheek, zeer beperkt open van maandag 22 juli t/m zondag 11 augustus.

  • “Samen aan tafel” op de vrijdagen, gaat tijdens de vakantiesluiting gewoon door.
  • De bibliotheek is open op vrijdag tussen 11.00 en 13.30 uur.

Expositie Monique Delbressine en Ilse Scheerder

Vanaf 18 juni tot eind september exposeren Monique Delbressine en Ilse Scheerder met schilderijen en keramiek in ons gebouw. Meer informatie vindt u op onze expositiepagina.

Senioren koken samen

Op donderdagochtend, zo eenmaal in de twee weken is het gezelligheid troef in “Het Kookpunt” in ons Verenigingsgebouw.
10 Senioren zijn dan een heerlijke maaltijd aan het bereiden.
Zij nemen deel aan de basiscursus koken. Sommige van hen hebben nog nooit gekookt maar maken nu een heerlijke maaltijd.
Geen culinaire hoogstandjes maar b.v. een soepje, gehaktballetje. Visje en een niet te moeilijk maar lekker toetje.
In september starten we weer met een nieuwe groep, mocht je het leuk vinden reserveer dan vast deze volgende donderdagochtenden in je agenda:
12 en 26 september, 10 en 24 oktober , 7 en 21 november.
We beginnen om 10 uur en gaan rond 12.15 aan tafel.
Wil je je opgeven voor deze cursus of wil je inlichtingen? Dan kun je terecht bij Marianne Clemens: marianneclemens@hotmail.com of 0655841201

Expositie deelnemers Atelier Tlichteraan

Een aantal cursisten van docent Wim van der Heijden van atelier “Tlichteraan” exposeert in het Verenigingsgebouw Overasselt van 14 maart tot 31 mei 2019. Dit keer zijn dat Marianne Folker, Gerry Hoogveld en Hans Maes.
Het meest opvallende van deze expositie is de enorme diversiteit. Ieder maakt een werkstuk met een geheel eigen keuze in onderwerp, techniek, formaat en uitvoering.
Meer informatie vindt u op de expositiepagina.

Expositie kijkkasten van Ank van der Linden

De kijkkastjes van Anke van der Linden vormen een geheel eigen universum waarin het fijn is om rond te kijken.
De kasten zijn ingericht met verschillende materialen, veelal hergebruikt. Ogenschijnlijk nietige of nutteloze voorwerpen krijgen een nieuwe betekenis in deze kijkkastwereld.
De hoofdpersonen van de kastjes is het DUO, dat bestaat uit een gansje en een eendje. In allerlei verschillende taferelen trekt hun leven aan de kijker voorbij: speels, kleurrijk en grappig.,
Meer informatie vindt u op de expositiepagina.

Open dag “Kookpunt Overasselt” op zondag 17 maart

Op zondag 17 maart 2019 heeft Kookpunt Overasselt open huis. U kunt kennismaken met de mogelijkheden die onze keuken biedt. Wellicht wordt u geïnspireerd om een kookworkshop te volgen of om eens samen met vrienden of kennissen te koken. De deur staat open vanaf 13:00 – 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op de nieuwe website van KooKpunt Overasselt.

Familie van Bree exposeert in Verenigingsgebouw

Piet van Bree, zijn vrouw Marie-Louise van Bree-Zeegers en zijn zus MariaGovers-van Bree exposeren hun schilderijen en sculpturen in het Verenigingsgebouw De expostie loopt van 28 november 2018 t/m 24 februari 2019.
Meer informatie vindt u op de expositiepagina.

Stichting Verenigingsgebouw Overasselt (SVO) krijgt € 10.000,- van het Oranje Fonds

SVO krijgt een bijdrage van € 10.000,- van het Oranje Fonds voor het project “Samenkomen en samen koken”. Het project is een initiatief van het bestuur van SVO en omvat het creëren van een ontmoetingsplek voor ouderen met daarin een keuken om samen te koken en samen te eten.

De nieuwe ontmoetingsplek “Kookpunt Overasselt” en de nieuwe activiteit, samen koken, biedt een mogelijkheid aan de steeds groter wordende groep ouderen in onze dorpsgemeenschap, om actief bezig te zijn en draagt bij aan het tegengaan van eenzaamheid.

Veel jongeren weten hun weg naar het verenigingsgebouw te vinden. Met dit project hoopt de stichting dat ouderen ook hun weg naar het gebouw vinden. Er wordt hard gewerkt om de nieuwe ontmoetingsplek in orde te maken zodat de keuken geplaatst kan worden. De stichting bedankt het Oranje Fonds, de provincie Gelderland, de gemeente Heumen en alle andere fondsen die dit project met hun bijdrage steunen.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Voor informatie over SVO:
www.verenigingsgebouw-overasselt.nl of neem contact op met Joke Knoope, telefoon 06-41151639
Voor informatie over het Oranje Fonds:
www.oranjefonds.nl of neem contact op met Nerina Vilchez, telefoon 030-2339348

Dansen met live-orkest Aldörum op 25 september

Oude tijden herleven, de muziek wordt verzorgd door het Groesbeekse orkest Aldörum. Op de ruime dansvloer kan er deze middag gedanst worden op muziek van vroegere tijden. Iedereen is van harte welkom. Kosten: € 5,00 inclusief koffie/thee vooraf.

 

Het Groot Niet Te Vermijden – The Inevitables op 22 september

Het Groot Niet te Vermijden maakt al jaren muziek om naar te kijken en theater om op te dansen. Kenmerkend voor het Rotterdamse mannengezelschap zijn de veelzijdige muziek, de aanstekelijke humor en de vliegensvlugge wissels.

Ook in hun nieuwe humoristische muziekvoorstelling “The Inevitables” nemen zij u op bliksembezoek mee langs alle muzikale uithoeken van de wereld. Elk genre waar zij zich aan wagen wordt gebracht met een indrukwekkend muzikaal vakmanschap om vervolgens net zo makkelijk weer kapot gemaakt te worden met één van hun hilarische en onnavolgbare persiflages.

Voor meer info en bestellen van kaarten: kijk op www.theateroverasselt.nl

Film Dunkirk in verenigingsgebouw op 15 september

Op zaterdag 15 september om 20:15 uur wordt in het kader van herdenken Operatie Market Garden de film Dunkirk van Christopher Nolan uit 2017 gedraaid. Eenheidsprijs: €5,00. Voor meer informatie en reserveren kunt u terecht op www.filmcafeoverasselt.nl

Repair Café op vrijdag 7 september 2018

RC-LogoSquareDe zomerstop is voorbij. Op vrijdag 7 september is er een nieuw Repair Café in ons Verenigingsgebouw . Heeft u iets dat eigenlijk te goed is om weg te doen maar u kunt het zelf niet repareren, kom dan eens bij ons langs om te kijken of u spullen nog een tweede leven kunnen krijgen. Zeg het ook aan anderen dat ons Repair Café bestaat. We helpen u graag. U bent van harte welkom vanaf 14:00 – 17:00 uur.  U kunt bij ons terecht voor elektra, keukenmachines, Senseo apparaten,  fietsen, computers en nog veel meer.

Dubbelexpositie in Verenigingsgebouw te Overasselt

 

 

 

 

Van 1 september 2018 tot 3 december 2018 exposeren Henk van Hout en Monique van Haasteren. in het Verenigingsgebouw te Overasselt. Henk stelt een gevarieerd aantal werken ten toon en Monique heeft een speciaal project “Kunstdoosjes” in de vitrinekast opgesteld. Voor meer info over de kunstenaars kunt u kijken op onze expositiepagina.

U bent bij deze van harte uitgenodigd!