06 - 86 83 86 81 - bgg 024-6221685 svo@xs4all.nl

Dubbelexpositie: Henk van Hout en Monique van Haasteren

Vanaf 1 september tot en met 3 december 2018 exposeren Henk van Hout en Monique van Haasteren in het Verenigingsgebouw te Overasselt.
Kunstenaar Henk van Hout is afgestudeerd in 1959 aan de Academie voor Kunst en Vormgeving te s’Hertogenbosch in de vakrichting publiciteitsvormgeving. Heeft de eerste prijs behaald in 1961 bij de eerste Nationale Wijnaffischeprijsvraag. Verder 36 jaar als tekenleraar / leraar grafische vormgeving verbonden geweest aan het onderwijs.
Gerealiseerde werken zijn:

  • Speelbeeld (olifant) en wandschildering (de vier jaargetijden) voor de Basisschool te Overasselt
  • Wandschildering voor het Verenigingsgebouw te Overasselt. Uitgevoerd op de grote scheidingswand tussen het podium en de zaal.
  • Een plaquette voor het Bevrijdingsmonument van Overasselt.
  • Verschillende logo’s voor verenigingen en instellingen.
  • Maakte een reeks van jaren ontwerpen voor omslagen van het carnavalsblad “De Foekepot”. In 2006 is hierover een expositie gehouden in het Verenigingsgebouw.
  • Ontwerp raamdecoraties Verenigingsgebouw Overasselt.
  • Monument “Mijlpaal” Woonzorgcomplex te Overasselt.
  • Ontwerp “Schoermonument” Overasselt.
  • Ontwerp belettering Verenigingsgebouw Overasselt.

Vanaf 2000 bezig met het vervaardigen van elektronische beelden.
Begin 2016 is er een overzichtstentoonstelling geweest over dit onderwerp in de “Buurderij” met als titel “HENK 80”.

Monique van Haasteren: Project kunstkistjes

Beeldend kunstenaar Monique van Haasteren studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waar ze later ook les gaf. Ze specialiseerde zich in grafiek op groot formaat aan the National College of Art & Design in Dublin, Ireland. Haar 1e Graads docentenopleiding volgde ze aan ArtEz Arnhem. Ze heeft in binnen en buitenland geëxposeerd en werkt al 25 jaar als beeldend kunstenaar en docent.

De kunstkistjes zijn een project en nemen een aparte plek in binnen mijn werk, wat voornamelijk uit etsen en tekeningen bestaat.
Deze tweeluikjes in zelfgemaakte houten kistjes zijn ooit begonnen als een eerbetoon aan een overleden vriendin/collega kunstenaar.
De onderwerpen laten mijn voorliefde voor wilde dieren zien. Deze kom ik regelmatig tegen tijdens wandelingen in de landelijke omgeving van Overasselt.
Alle schilderijtjes zijn met veel liefde en aandacht gemaakt en zijn allemaal uniek.