06 - 86 83 86 81 - bgg 024-6221685 svo@xs4all.nl

Familie van Bree Expositie te Overasselt.

Piet van Bree, zijn vrouw Marie-Louise van Bree-Zeegers en zijn zus Maria Govers-van Bree exposeren hun schilderijen en sculpturen in het Verenigingsgebouw De expositie loopt van 26 november 2018 t/m 24 februari 2019.

Marie-Louise van Bree-Zeegers, Piet van Bree en Maria Govers-van Bree

Piet heeft sinds zijn vervroegde pensionering in 2005 het schilderen weer opgepakt.
Hij maakt deel uit van een schildersgroep in het Hobbycentrum (HCN) Hubertusstraat in Nijmegen. De eerste jaren schilderde hij onder begeleiding van een professionele kunstschilder. Daarnaast heeft hij enkele schilderscursussen gevolgd.
Piet maakt gebruik van voorbeelden van oude meesters en eigen fotomateriaal.
Het is voor hem steeds opnieuw weer een uitdaging het onderwerp zo realistisch en schilderachtig mogelijk op het doek te krijgen.
Zijn onderwerpen zijn zeer divers.

Marie-Louise maakt al sinds jaren deel uit van een speksteen werkgroep binnen het Creatief Hobbycentrum Tolhuis in Nijmegen.
Voor haar is het de uitdaging om van een ruw stuk speksteen een mooi sculptuur te maken. Na eindeloos veel raspen schuren en uiteindelijk polijsten ontstaat er een glad kunstwerk.
Door de vorm en het gladde oppervlak is de verleiding groot dit aan te raken en te strelen. Marie-Louise zet bij haar kunstwerken liever geen naam. De toeschouwer bepaald zelf wat hij of zij er in ziet.

Maria heeft enkele schilder cursussen gevolgd in haar omgeving en is in 2005 afgestudeerd aan de Noord Limburgse Academie voor Beeldende Kunst in Neerpelt (België)
Na haar periode met figuratieve thema’s is ze uitdaging aangegaan om met diverse materialen abstract te werken, wat voor reliëf zorgt in haar werken en verrassende resultaten oplevert.
Ze vindt het heerlijk om met kleuren te spelen, de ene keer met heftige kleuren, dan weer wat ingetogener. Ze voorziet haar werken met opzet niet van titels daar ze de belevingswereld van de toeschouwer vrij wil laten.
Maria haalt haar inspiratie voornamelijk uit de natuur en de dingen om haar heen.
Regelmatig exposeert zij op diverse locaties in haar omgeving in Nederland als ook in België.
Meer informatie over Maria en haar werken kunt u vinden op www.mariagovers-vanbree.nl