06 - 86 83 86 81 - bgg 024-6221685 svo@xs4all.nl

Nieuwsarchief 2016-2017

Gevraagd: vrijwilliger voor de bibliotheek

Elke donderdag van 14.30-17.00 uur vanaf ongeveer half augustus 2017.
Neem contact op met kvredegoor@obgz.nl

Oproep: wandel mee met de feestelijke 4Dorpentocht!

Op woensdagavond 19 juli organiseert de gemeente Heumen ter gelegenheid van de Vierdaagse weer een “4Dorpentocht”. Een alternatieve Vierdaagse tocht langs de vier prachtige dorpen in de gemeente Heumen. Nieuwe burgemeester mevrouw Mittendorff nodigt alle inwoners van harte uit om samen met haar deze unieke wandeltocht te lopen. Wandelt u ook mee?

De 4Dorpentocht is voor alle inwoners van Heumen, jong en oud. De route is ongeveer 12,5 km lang en loopt grotendeels via de uiterwaarden en de Maasdijk.

De tocht start om 18.00 uur bij Natuur Stichting Kadans in Nederasselt. Hier heet burgemeester Mittendorff alle wandelaars welkom en draagt dorpsdichter Marjolein Pieks een gelegenheidsgedicht voor. De route eindigt rond 21.00 uur op het Kerkplein in Malden waar u feestelijk wordt ontvangen met muziek en krentenbrood.

Verschillende etappes
Wilt u graag meedoen, maar kunt u niet de hele route lopen? U kunt ook één of meerdere etappes lopen door aan te sluiten in Overasselt of Heumen.

Route en aansluitpunten
18.00 uur:  startpunt Nederasselt: Natuur Stichting Kadans (Hollestraat 42)
19.15 uur:  aansluitpunt Overasselt: Verenigingsgebouw Overasselt (Willem Alexanderstraat 1), ontvangst door Bigband 6611. Naast de toiletten zal ook de bar geopend zijn.
20.15.uur:  aansluitpunt Heumen: Café Kanaalzicht (Dorpsstraat 5)
21.00 uur:  eindpunt Malden: Kerkplein

Houdt u er rekening mee dat u zelf vervoer moet regelen.

Doet u mee? Laat het weten!
Wilt u meelopen? Dan stelt de gemeente het op prijs als u dit laat weten via communicatie@heumen.nl. Geef in uw e-mail ook aan als er nog andere mensen met u meelopen en bij welke locatie u aansluit. De gemeente ziet uw aanmelding graag tegemoet!

Vakantiesluiting Verenigingsgebouw Overasselt 2017

Deze zomer is Verenigingsgebouw Overasselt gesloten van maandag 23 juli t/m zondag 13 augustus 2017. In navolging van de succesvolle experimenten van vorige 2 jaar, zullen er op de maandagmiddagen in de genoemde weken WEL activiteiten zijn.

  • Er is gelegenheid tot biljarten en kaarten van 13.00 tot 17.00 uur in De Ontmoeting. Ook verzorgt de KBO in de Soos activiteiten. De KBO-leden krijgen nadere informatie via hun eigen vereniging.
  • Ook de bibliotheek zal dan voor leden “zelfverzorgend” open zijn tijdens genoemde tijd op maandagmiddagen.
  • Ook ‘Samen Aan Tafel’ op de vrijdagen, gaat tijdens de vakantiesluiting gewoon door!

Zegt het voort!

Om te voorkomen dat U voor een gesloten deur komt of dat onze vrijwilligers onnodig voorbereidingen treffen of aanwezig zijn, in de komende weken en direct na de vakantietijd, vraag ik u het volgende: “Om passende openingstijden en barhulproosters te maken heb ik graag van uw vereniging een opgave van de onderbreking van activiteiten, rondom de zomervakantie betreffende de weken 28 t/m 35 !”

Enkele verenigingen hebben dit al doorgegeven, dank daarvoor!
Met z’n allen maken we er een mooie zomer(vakantie) van!!

Ook namens het bestuur van ons Verenigingsgebouw:
Dank en groet,
Hennie van Lin

Expositie: Werk en leven van Wim Klabbers

Vanaf 12 juni 2017 tot en met  28  september 2017 kunt u in het Verenigingsgebouw te Overasselt schilderijen en grafisch werk van Wim Klabbers bezichtigen.
Zijn werken zijn te koop.

Tevens vindt u in het Verenigingsgebouw werken van zijn vrouw, Betty Klabbers van der Geest. U kunt deze werken vinden in de vitrinekasten en ook deze werken zijn te koop.

Voor meer informatie kunt u terecht op de expositiepagina.

Optreden Schiltwalder Blaskapelle gaat niet door!

Op woensdag 19 juli tijdens de Vierdaagse zou de Schiltwalder Blaskapelle opnieuw een concert in het Verenigingsgebouw geven. Door omstandigheden komen zij nu helemaal niet naar Nederland. Jammer, maar het is niet anders.

Onthulling van beeld en opening expositie Wim Klabbers

Op zaterdag 24 juni om 13:30 uur wordt bij het verenigingsgebouw het beeld “CONVERSATIE” van Wim Klabbers onthuld. Tevens wordt er een expositie over het leven en werk van de kunstenaar geopend. Aanwezig daarbij is o.a. zijn nicht Betsy Klabbers. Meer informatie over de expositie is binnenkort te lezen op onze expositiepagina.

 

 

 

Repair Café op vrijdag 1 juni 2017

RC-LogoSquareOp 1 juni is het laatste Repair Café in ons Verenigingsgebouw voor de zomerpauze. Heeft u iets dat eigenlijk te goed is om weg te doen maar u kunt het zelf niet repareren, kom dan eens bij ons langs om te kijken of u spullen nog een tweede leven kunnen krijgen. Zeg het ook aan anderen dat ons Repair Café bestaat. We helpen u graag. U bent van harte welkom vanaf 14:00 – 16:45 uur. U kunt hier ons jaarverslag zien. Daaruit blijkt dat we toch behoorlijk wat reparaties goed hebben kunnen uitvoeren.

  Tien jaar TO wordt een feestje

Theater Overasselt bestaat tien jaar! Om dit te vieren pakken we op 13 mei uit met een bijzondere avond vol cabaret, muziek, dans en verhalen.

TO De Parade is een klein theaterfestival. Elk uur kun je kiezen uit twee korte voorstellingen van een half uur, tussendoor is er tijd om bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Er zijn drie rondes met korte voorstellingen:

Ronde 1 (20:00 uur): De 3 heren of WhyNot
Ronde 2 (21:00 uur): Robert Ramaker of Aafke Romeijn
Ronde 3 (22:00 uur): Jennifer Evenhuis of Elsa Jean McTaggart en Mr Lister
Finale (23:00 uur):  Amsterdam Klezmer Band

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kunt u terecht op de website van Theater Overasselt.

Expositie “Dikke Dames” door Marianne Clemens

Vanaf 25 maart t/m 14 juni 2017 is de expositie “Dikke Dames” te zien in ons Verenigingsgebouw.
Het zal zo’n drie jaar geleden zijn dat ik, met de vrije tijd van mijn pensioen in het vooruitzicht, begonnen ben met een cursus keramiek.
Mijn docente noemt het keramiek maar ik zeg gewoon: “ik ga weer lekker kleien”. Het resultaat staat in de twee vitrinekasten in het Verenigingsgebouw.
Eigenlijk vond ik het maar niets toen ik gevraagd werd mijn werk daar neer te zetten maar nu het er staat ben ik best wel trots.
Het leukst vind ik het om dikke dames te maken maar ook regelmatig andere dingen zoals de vogels die ook in de vitrinekast staan.
Het is een leuke hobby en ik heb er veel plezier in.

Hopelijk kijken jullie met plezier naar mijn eigenhandigheidjes.

Marianne Clemens, Oude Kleefsebaan Overasselt

Lente-expositie van deelnemers Atelier Monique van Stokkum

In het Verenigingsgebouw zijn van 25 maart t/m 14 juni 2017 werken te zien van Jeske Kortenhorst, Ria Verholt, Lucia Boerma, Mariejanne Gijben en Marijke Peeters

Schilderen is een leuke hobby. Kijken naar kunst ook.  Door zelf te schilderen leer je spelenderwijs beter te kijken. Naar kunst, maar ook naar de wereld om je heen. En als je dat in een groep je doet dat wekelijks bij elkaar komt, dan leer je je blik ook te verruimen door te zien wat een ander ziet.

Beeldend kunstenaar Monique van Stokkum begeleidt al jaren het groepje kunst- en schilderliefhebbers dat hier nu exposeert. De lessen vinden plaats in Moniques atelier in Boven- Leeuwen. Als bevlogen docent stimuleert zij om heel goed te kijken naar het werk van allerlei kunstenaars. Op deze expositie hangen werken die zijn geïnspireerd door kunstenaars zoals Van Gogh, Monet, Mondriaan, Macke en Sluijters. Al schilderend zijn de cursisten bezig geweest om te doorgronden welke compositie, welke materialen, welke kleuren, welke contrasten die schilderijen nu zo boeiend maken. En dat leidt tot hele mooie eigen versies!

Kijk hier voor meer informatie.

25 Maart: “Nieuw Geld” bij Theater Overasselt

Acteur Victor Löw schitterde recent in “De Verleiders” (nominatie Louis d’Or) en in “Advocaat van de Duivel”. Dit seizoen staat hij naast musical award winnares Vera Mann in een Nederlands toneelstuk, geschreven door het gouden team Charles den Tex en Peter de Baan, respectievelijk succesvol thrillerschrijver en gevierd televisie- en theaterregisseur.

De durfkapitalist
Bedrijfsovernames zijn aan de orde van de dag. Maar welke mensen zitten hierachter? Het publiek krijgt een kijkje in de wereld van een durfkapitalist en zijn vrouw. Een wereld waarin je tot enorme hoogtes kunt stijgen, maar ook diep kunt vallen.
Als zelfs zijn vrouw bij hem weggaat, heeft Jan de toppen van zijn eenzaamheid bereikt. Want Karin was de enige die hij nog vertrouwde. En zij vertrouwde hem. Jan koopt grote bedrijven, plukt ze leeg en laat ze achter op de rand van de ondergang. Lege winkelstraten zijn het resultaat van zijn dadendrang. Winnen is het enige dat hem drijft. Tot hij wegglijdt in een strijd die hij niet kan winnen. Hij gaat ten onder in stijl. Alleen. Bestel hier de kaarten

Foto: Piek

Repair Café op vrijdag 3 maart 2017

RC-LogoSquareOp 3 maart is alweer een volgend Repair Café in ons Verenigingsgebouw. Heeft u iets dat eigenlijk te goed is om weg te doen maar u kunt het zelf niet repareren, kom dan eens bij ons langs om te kijken of u spullen nog een tweede leven kunnen krijgen. Zeg het ook aan anderen dat ons Repair Café bestaat. We helpen u graag. U bent van harte welkom vanaf 14:00 – 16:45 uur. U kunt hier ons jaarverslag zien. Daaruit blijkt dat we toch behoorlijk wat reparaties goed hebben kunnen uitvoeren.

Uniek evenement in Overasselt op 4 maart

Filmcafé Overasselt en Motorclub “one-o-one” organiseren dit jaar voor het eerst de motor-winterstop-film.  Het is meer dan een film alleen: onder het motto “brommers kieken” zijn er in de zaal en daar omheen een aantal interessante oude motoren te bewonderen. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks evenement wordt. En dat ook mensen die niet fanatiek motorrijder zijn, er van kunnen genieten. Dat kan dit jaar zeker: met “The Worlds Fastest Indian” wordt een film geboden met een mooi verhaal. Hoe een man-op-leeftijd zich iets in zijn hoofd zet en er ook helemaal voor gáát!
Anthony Hopkins tekent voor de hoofdrol en dat doet hij perfect. Leuke wetenswaardigheid is dat er voor de film eigenlijk 4 motoren zijn gebruikt: 2 Indians voor de stilstaande stukken en 2 als Indian verklede Ducati’s voor de snelle stukken.

Datum: 4 maart 2017
Tijd: 20.00 uur,
Brommers kieken: 19.15 uur
Prijs: € 7,00

Je kunt nog plaatsen reserveren via www.filmcafeoverasselt.nl of kaartjes kopen bij Merapi, Lucy van Langen of aan de bar van het Verenigingsgebouw.

5 Maart: Optreden Deense zanggroep samen met Nijmeegs koor

Zondag 5 maart treedt de Deense a-capellagroep Basix op in het Verenigingsgebouw in Overasselt. Topgroep Basix treedt veel op in Europa en vraagt dan een plaatselijk koor om samen met hen een aantal nummers te zingen. Deze keer worden de Denen ondersteund door het Nijmeegse popkoor The Anthony Singers o.l.v. Erik Fortier. Tijdens de op-en-top muzikale middag brengen de beide zanggroepen samen en apart verschillende bekende popsongs ten gehore. Zo staan o.a. “Angels” van Robbie Williams, “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij en “Venus” van Shocking Blue op het programma.
Datum: 5 maart 2017
Tijd: 15.00 – 17.15 uur,  met een half uur pauze.
Prijs: € 16,- in de voorverkoop en €18.50 aan de zaal, dit is inclusief koffie/thee.
Bestellen: mail naar TAS.muziek@gmail.com
Meer weten: kijk op basix.dk of theanthonysingers.nl.

Stads

Geplaatst op 11 januari, 2017 door Jan Roelofs, jurylid bij Dorpsdichter Gemeente Heumen


Ik ben een stadsmens. Tenminste dat heb ik tot nu toe altijd gedacht. Ik heb de vaste overtuiging dat ik alleen maar kan gedijen in een stedelijke omgeving. Nooit heeft het wonen in een dorp mij aanlokkelijk geleken. Komt natuurlijk ook omdat ik niet anders gewend ben. Ik woon in de stad waar ik geboren ben en heb maar korte uitstapjes gemaakt naar andere steden. Nooit in een dorp gewoond. Mijn decor is altijd een stedelijke omgeving geweest. De mogelijkheid om de bioscoop, de schouwburg, de stad dichtbij te hebben was een woonvoorwaarde. Niet dat ik elke dag van de stedelijke voorzieningen gebruik zou willen maken, maar het goede gevoel dat het wel zou kunnen is voor mij de reden dat ik nooit heb overwogen in een dorp te gaan wonen.
Gisteravond was ik in een dorp te gast. Ik preludeerde daar al in mijn blog van gisteren over. De avond verliep leuker, veel leuker dan ik verwacht had. Het Verenigingsgebouw puilde uit, het leek of heel het dorp zich daar verzameld had, voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Het verenigingsgebouw wordt door vrijwilligers in stand gehouden en is deze avond het ontmoetingspunt voor tout het dorp, een van de vier kernen van de gemeente. De betrokkenheid straalt er van af. Koren zingen de sterren van de hemel, koren die zo groot zijn dat bijna het hele dorp koorlid lijkt te zijn. De goegemeente luistert beleefd naar de obligate te lange toespraak van de kersvers benoemde interim burgemeester, juicht de vers gekozen vrijwilliger van het jaar toe en is zelfs stil bij het voorlezen van het juryrapport dat de naam van de eerste dorpsdichter onthult. Het is zo’n avond waarin je merkt dat er nog zoiets als een cohesie bestaat, dat mensen trots zijn op hun dorp. Een gemeenschap die elkaar kent en waardeert. Maar misschien romantiseer ik het nu allemaal een beetje te veel, buitenstaander die ik ben op dit dorpsfeest. Een dorpsfeest waar ik ook heel wat mensen ontmoet die een sterke band hebben met de stad waar ik woon en die zij ook als de hunne beschouwen. Het dorp als buitenwijk van mijn stad. Mijn stad die zich op zijn beste momenten ook als een dorp gedraagt.

Met toestemming van Jan Roelofs op onze website geplaatst. Wil je meer lezen van Jan Roelofs ga dan naar www.roelofs.eu

Expositie Dorien Bovy van 9 jan – 24 maart 2017

Werken met klei is al lang mijn passie. Ik heb cursussen gevolgd op de Lindenberg in Nijmegen bij verschillende docenten. Eerst werkte ik vooral keramisch maar nu boetseer ik omdat die techniek beter bij me past en ik daarin de mens beter kan uitbeelden.
Nu boetseer ik bij Atelier Ruud Schrijvershof in LInden. Zo blijf ik me steeds ontwikkelen.
Ik werk figuratief maar niet realistisch; zo heb ik een tijd lang vrouwen geboetseerd met omvangrijke heuppartijen en dunne bovenlijven. Ik ben ook met hele slanke lange vrouwen bezig geweest maar ik heb ook mooie dikke vrouwen gemaakt.
Eigenlijk maak ik wat mij op dat moment het meeste boeit, ik zoek naar een mooie spannende vorm waar emotie inzit. De ene keer wordt het wat realistischer, de andere keer juist abstracter.
De “huid” van een beeld is erg belangrijk en is bepalend voor hoe ik mijn beelden afwerk met verf.
Mijn bronzen beelden maak ik soms vanuit was, meestal vanuit klei.

Dorien Bovy-Hageman

Expositie deelnemers van het Atelier Tlichteraan

Docent Wim van der Heijden met een aantal cursisten van zijn atelier “Tlichteraan” exposeren van 9 januari tot 27 maart 2017. Het meest opvallende van deze expositie is de enorme diversiteit. Ieder maakt een werkstuk met een geheel eigen keuze in onderwerp, techniek, formaat en uitvoering.

Naar ons idee is leren met begeleiding de snelste methode met het beste resultaat. Je werkt aan je eigen werkstuk en je krijgt daarbij door ervaren en professionele begeleiding regelmatig aanwijzingen en stimulans om je verder te ontwikkelen. De begeleiding is gericht op persoonlijke aandacht en zo krijg je “al doende” les in verschillende technische en inhoudelijke aspecten van het tekenen en/of schilderen.
Iedereen komt beter uit de verf in een prettig sfeervol werkklimaat met veel persoonlijke aandacht. Dit wordt geboden in het Atelier Tlichteraan.
Ook is er volop gelegenheid om naar elkaars werk te kijken en met elkaar te “werken” en te “groeien”.

Het Atelier Tlichteraan biedt de deelnemer alle ruimte en vrijheid.

Adres atelier:
Gorterplaats 13  6531HZ Nijmegen  (gebouw C ; eerste verdieping)
(centraal gelegen in Nijmegen ; vlakbij de kruising van de Groenestraat met de St. Annastraat; de voormalige Splendorfabriek- inrit steeg naast Tapijt- en Gordijnenzaak Wennekers) ; gratis parkeergelegenheid
Openingstijden:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11:00 – 17:00 uur ; zondag 13:00 – 16:00 uur
woensdag en zaterdag gesloten
Website: www.tlichteraan.nl

Tentoonstelling en workshop Poëzie in bibliotheek Overasselt

Hou je van poëzie? Dan is het binnenkort genieten in de bibliotheek van Overasselt. Daar is van 9 januari tot 24 maart 2017 een bijzondere tentoonstelling van poëziebundels en gedichten.
In de vitrines zie je dichtbundels van Nederlandse en buitenlandse dichters, met bij elke bundel een prachtig gedicht.

En er is nog meer!
Hou je van samen gedichten lezen? Kom dan tijdens de poëzieweek op donderdag 26 januari naar de WORKSHOP PASSIE VOOR POËZIE in de bibliotheek.

Daar bespreken we twee kanjers van dichters: de beroemde Nederlandse dichter Rutger Kopland en de Poolse dichter Czeslaw Milosz, die in 1980 de Nobelprijs voor literatuur won. We bekijken wie en wat hen inspireerde en lezen samen een aantal van hun mooiste gedichten.

Meld je snel aan via GCornelissen@obgz.nl want er kunnen maximaal 15 mensen meedoen.

Datum: donderdag 26 januari 2017
Tijd: 14.00-16.00 uur
Locatie: bibliotheek Overasselt
Prijs: gratis
Presentatie: Joan ten Hove en Riny Jans

Graag tot ziens in de bibliotheek van Overasselt!

Uniek optreden tijdens Nieuwjaarsfeest Gemeente Heumen

OVERASSELT: Tijdens het Nieuwjaarsfeest van Gemeente Heumen, op dinsdag 10 januari 2017, zal er een uniek optreden plaatsvinden. Omdat het feest dit jaar in Overasselt plaats vindt, zullen alle koren die het dorp rijk is een gezamenlijk optreden verzorgen.

Overasselt is een dorp dat zich al jaren kenmerkt door de vele activiteiten en de daaraan gekoppelde vrijwilligers. Zo ook op muzikaal gebied. Het dorp kent maar liefst 5 koren. Het gemengd Zangkoor St. Caecilia, Popkoor Splendid, Jongerenkoor Joy4All, Evergreen-, en Smartlappenkoor Engsele en het Ensemble Gentle hebben op initiatief van Hennie van Lin jr. de handen ineengeslagen. Van Lin: “Ik ben zelf enthousiast lid van koor Engsele maar ook operationeel manager van het Verenigingsgebouw Overasselt, de plek waar dit jaar het Nieuwjaarsfeest wordt gehouden. Dus de link voor een gezamenlijk optreden was snel gelegd. Bij mijn weten is dit nog nooit gebeurd in Overasselt. Uniek”
Zo snel als het idee geboren was, zo lastig is het om de koren samen te krijgen voor een repetitie. Van Lin: “We praten over meer dan 100 personen, die allemaal vrijwillig meewerken aan dit project. Zie die maar eens in relatief korte tijd, op één bepaald tijdstip samen te krijgen. Maar zoals het er nu uitziet gaat dat wel lukken.”

Naast een gezamenlijk optreden zullen de koren ook individueel hun zangkunsten vertonen. Bij binnenkomst in De Ontmoeting worden de gasten muzikaal getrakteerd door twee koren. Ook in de Grote Zaal en bibliotheek zullen afwisselend miniconcertjes te horen zijn, met als slotstuk de eerder genoemde gezamenlijke uitvoering. De koren worden begeleid door een ritmesectie van KNA.

Uiteraard zijn het niet alleen de koren die het gemeentelijk Nieuwjaarsfeest opluisteren. De kersverse waarnemend burgemeester mevrouw M. Mittendorff zal de openingsspeech verzorgen. De Vrijwilliger van het Jaar 2016 en de dorpsdichter worden bekend gemaakt en KNA Bigband 6611 levert ook een muzikale bijdrage. Al met al een zeer gevarieerd programma. De Gemeente Heumen nodigt alle inwoners van harte uit om aanwezig te zijn om samen te toasten op het nieuwe jaar. Entree is gratis.

Nieuwjaarsfeest Gemeente Heumen
Verenigingsgebouw Overasselt
Willem Alexanderstraat 1
Dinsdag 10 januari 2017
Aanvang 20:00 – 22:00 uur, zaal open 19:30 uur.

Repair Café op vrijdag 3 februari 2017

RC-LogoSquareOp 3 februari is alweer een volgend Repair Café in ons Verenigingsgebouw. Heeft u iets dat eigenlijk te goed is om weg te doen maar u kunt het zelf niet repareren, kom dan eens bij ons langs om te kijken of u spullen nog een tweede leven kunnen krijgen. Zeg het ook aan anderen dat ons Repair Café bestaat. We helpen u graag. U bent van harte welkom vanaf 14:00 – 16:45 uur.

 

Expositie Marianne Jacobs-Hermens

Tijd: periode 20 okt 2016 t/m 4 jan 2017.
Werk: beelden en schilderijen

marianne-jacobs-hermensNa mijn eerste aanraking met klei, vele jaren geleden, wist ik dat dit voor mij de materie was, waarin ik al mijn creatieve inspiratie kwijt zou kunnen. Ik heb dan ook alles aangegrepen om meer over klei, het bakproces en glazuren te weten te komen. Ondermeer door cursussen te volgen bij de Lindeberg. Het bleef een zeer boeiende bezigheid en vervulde een groot deel van mijn leven!
Naast de keramiek vond ik het ook een uitdaging om te schilderen! Vooral bloemen in aquarel waren een geliefd onderwerp. Na enige tijd kwam er de behoefte om ook andere schildertechnieken uit te proberen. Zo ontstonden de doeken met acrylverf. De meeste doeken zijn op een intuïtieve manier tot stand gekomen. Ieder doek vertelt zijn eigen verhaal!

Expositie Frans Diels in bibliotheek

frans_dielsTijd: van 18 okt 2016 t/m 4 jan 2017:
Werk: beelden in keramiek en brons
Als student Romaanse talen kwam Frans Diels in aanraking met de wereld van de keramiek.
Een demonstratie van het draaien van een gigantische vaas biologeerde hem destijds zozeer dat de fascinatie voor de mogelijkheden van de plastische klei hem nooit meer heeft losgelaten.
Onlangs heeft hij een aantal lezende figuren gemaakt waarvan u er hier een aantal terugziet.
Eén daarvan is de lezer. Lezen en denken zijn nauw met elkaar verbonden. Dat besef heeft hem ertoe gebracht zich in alle bescheidenheid te laten inspireren door Rodin.

Fotoexpositie molen “ZELDENRUST” t/m 19 oktober.

molenaar vant het meel op en " stuurt de lopnde steen"

molenaar vangt het meel op en ” stuurt de lopende steen”

Niek van de Pavert (fotograaf) en Ron van Stiphout (molenaar) hebben samen het proces van graan tot meel beeldend in kaart gebracht. Het zijn prachtige foto’s waar de werking van de molen uit afgelezen kan worden.

Voordat de molen in Overasselt opgebouwd werd, in 1890, had de Zeldenrust al meer dan 150 jaar als korenmolen gedraaid in het Brabantse Raamsdonksveer.

De molen wordt momenteel draaiende gehouden door Molenaar Stijn Arts en Ron van Stiphout.

Ron van Stiphout heeft bij het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde de opleiding tot “Ambachtelijk Korenmolenaar” gevolgd, waardoor hij bevoegd is met de Zeldenrust meel te malen voor consumptieve doeleinden. En dat gebeurt ook daadwerkelijk! Molen de Zeldenrust maalt biologisch graan voor enkele bakkers en particulieren.

 

Niek van de Pavert
niekovandepavert@gail.com

Ron van Stiphout.
post@ronvanstiphout.nl
M: 06 – 2526 9830

Weggeefkast in ons Verenigingsgebouw.

weggeefkastSinds half augustus staat er ook een weggeefkast in het Verenigingsgebouw in Overasselt. In Gelderland zijn inmiddels 71 weggeefkasten geplaatst.
De weggeefkasten zijn een onderdeel van het platform Gelderland Helpt dat als doel heeft om Gelderlanders elkaar te laten helpen.
Gelderland Helpt heeft een eigen website, een facebookpagina, een radiorubriek en een tv-programma. Op de website www.gelderlandhelpt.nl kunnen hulpvragen geplaatst worden waarop andere bezoekers van de website kunnen reageren door hun hulp aan te bieden.

De weggeefkast is bedoeld om elkaar te helpen met materialen. Iedereen kan iets in de weggeefkast zetten, spullen die nog waarde hebben maar die je niet meer gebruikt.
Iedereen kan ook iets uit de kast halen als er iets in staat wat je goed kunt gebruiken of gewoon leuk vindt om te hebben.

Loop dus regelmatig even binnen bij het verenigingsgebouw om te kijken wat er allemaal in de kast gezet is of om er zelf iets leuks in te zetten.

Vakantiesluiting Verenigingsgebouw Overasselt 2016

Deze zomer is Verenigingsgebouw Overasselt gesloten van maandag 25 juli t/m zondag 14 augustus 2016. In navolging van het succesvolle experiment van vorig jaar, zullen er op de maandagmiddagen in de genoemde weken WEL activiteiten zijn.

  • Er is gelegenheid tot biljarten en kaarten van 13.00 tot 17.00 uur in De Ontmoeting. Ook verzorgt de KBO in de Soos activiteiten. De KBO-leden krijgen nadere informatie via hun eigen vereniging.
  • Ook de bibliotheek zal dan voor leden “zelfverzorgend” open zijn tijdens genoemde tijd op maandagmiddagen.
  • Ook ‘Samen Aan Tafel’ op de vrijdagen, gaat tijdens de vakantiesluiting gewoon door!

Zegt het voort!

Om te voorkomen dat U voor een gesloten deur komt of dat onze vrijwilligers onnodig voorbereidingen treffen of aanwezig zijn, in de komende weken en direct na de vakantietijd, vraag ik u het volgende: “Om passende openingstijden en barhulproosters te maken heb ik graag van uw vereniging een opgave van de onderbreking van activiteiten, rondom de zomervakantie betreffende de weken 28 t/m 35 !”

Enkele verenigingen hebben dit al doorgegeven, dank daarvoor!
Met z’n allen maken we er een mooie zomer(vakantie) van!!

Ook namens het bestuur van ons Verenigingsgebouw:
Dank en groet,
Hennie van Lin