06 - 86 83 86 81 - bgg 024-6221685 svo@xs4all.nl

Nieuwsarchief van seizoen 2010-2011

Verenigingsgebouw gesloten wegens vakantie van 23 juli t/m 14 augustus 2011
Ook dit jaar is het Verenigingsgebouw weer 3 weken gesloten wegens vakantie. Het betreft de weken vanaf 23 juli t/m 14 augustus Vanaf maandag 15 augustus staan wij weer voor u klaar. Het bestuur en personeel van het verenigingsgebouw wenst u nu al een heel prettige vakantie toe. Wel kunnen er tijdens de vakantie gewoon theaterkaarten online besteld worden via de theaterwebsite .


Aanbiedingen van mei 2011 van de schouwburg en De Vereeniging
In het menu theater, item aanbieding kunt u de aanbiedingen vinden voor de maand mei 2011 van de schouwburg en De Vereeniging uit Nijmegen. Dit is van belang voor de mensen die een passe-partout hebben besteld voor ons derde theaterseizoen.
U kunt er hier ook rechtstreeks naar toe.


Derde huiskamerconcert op 15 mei 2011 in ons Verenigingsgebouw
Na het succes van de eerste twee huiskamerconcerten op 20 januari en 20 maart 2011 jongstleden, belooft het ook weer een prima concertmiddag te worden.

Voor de pauze de beurt aan een oude bekende uit Overasselt, Sanne Grupping

Na de pauze is het de beurt aan de brassband Non Melting Ice Cream Band met onvervalste New Orleans klanken.

 

Aanvang: 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur) Entree: € 7,50 inclusief koffie of thee .

Kijk voor meer informatie op de huiskamerconcertenpagina.

Een live-opname van het nummer Unreal van de Rita Lynn band uit Zundert, tijdens het huiskamerconcert van de vorige keer is hier te zien en te beluisteren.


Het programma voor vijfde theaterseizoen is een feit
Terwijl het huidige seizoen nog niet is afgelopen is het nieuwe programma voor komend jaar al gereed. We zijn erin geslaagd om alle voorstellingen te boeken die uit de poll als eerste 4 tevoorschijn kwamen, te weten: Cabaretpoel, De eenzaamheid van de priemgetallen, De Amsterdam Klezmer Band en iNtrmzzo.

Wilt u nu al kaartjes of passe-partouts reserveren voor komend seizoen, mail dan naar: info@theateroverasselt.nl. Kijk voor meer informatie op http://www.theateroverasselt.nl.
Noteer nu alvast de data in uw agenda zodat u ook komend jaar weer een aantal gezellige avondjes uit kunt meemaken in ons verenigingsgebouw.


Expositie van Everdien Arts – van Haaren vanaf 14 maart in ons Verenigingsgebouw

  Als oud inwoner van Nederasselt voelde ik me gevleid toen Hennie van Lin aan mij vroeg of ik zin had om in het Verenigingsgebouw van Overasselt te exposeren.
Ik ben al vele jaren actief met schilderen en ik heb inmiddels al meerdere exposities gehad o.a. bij verschillende bedrijven, de bibliotheek in Gennep, SooS Brasil “Bothalenshof” in Malden en in galerie ’t Aambeeld te Wanroy.In mijn werk voel ik me vrij en ben vaak intuïtief en intensief bezig. De keuze is afhankelijk van mijn eigen inspiratie of beleving. Mijn schilderijen zijn figuratief. Het is fijn als er herkenbare gevoelens en relaties in tot uitdrukking komen.
Ik werk met verschillende materialen waaronder: autolak, acryl, krijt en ecoline. De “eigenheid” zit in het combineren van deze materialen. Mijn passie is om met het materiaal te werken dat ik nodig heb vanwege kleur of uitstraling.
Mijn keuze voor het product waarmee ik werk is puur gevoelsmatig.
Voor deze expositie heb ik me vooral gericht op het werken met autolak en spuitbussen.
   

Everdien Arts-van Haaren, Grogterberg 12, 6595BP Ottersum.
E-mail: artsenco@home.nl   Tel: 0485-515428.* De schilderijen zijn te koop:
Ongestickerde schilderijen + één set van 2 (kleine abstracten): € 200,-
Schilderijen met zwarte sticker: € 250,-
Schilderijen met groene sticker (één set van 2 en één set van 3): € 300,-


Tweede huiskamerconcert op 20 maart 2011 in ons Verenigingsgebouw
Na het succes van het eerste huiskamerconcert op 20 januari jongstleden, volgt nu het tweede concert op 20 maart 2011. Het belooft weer een prima middag te worden.

We hopen dan ook dat u weer met velen zult komen. Op het programma staat vóór de pauze een optreden van de Bosnische muzikant (gitaar en zang) Mike Lukic gepland en na de pauze een optreden van de Zundertse formatie Ryta Lynn. Kijk voor meer informatie op de huiskamerconcertenpagina.


Wilt u ook invloed op het nieuwe theaterprogramma voor komend jaar? Vul de poll in.

Theater Overasselt is weer bezig met de programmering voor komend seizoen. Dit al voor de vijfde keer. Net als vorig jaar kunt u mee beslissen hoe het programma er uit komt te zien. We hebben een tiental voorstellingen geselecteerd. Daarvan zullen er 4 in het programma komen. Daar heeft u invloed op door de poll in te vullen. Dat kan tot 26 februari. Op deze theaterpagina ziet u wat we hebben uitgekozen en hier gaat u rechtstreeks naar de poll. We hopen dat de poll veel wordt ingevuld.


Fotoalbum van Schudden online

Voor 180 personen hebben Noël van Santen en Emiel de Jong die samen het duo Schudden vormen opgetreden voor een enthousiast publiek met een voorstelling die vol humor en emotie zat. Zij wisten op verrassende wijze met behulp van alleen maar koffers het publiek van begin tot eind te boeien. Iedereen was het erover eens dat dit comedy van het hoogste niveau was. Het fotoalbum kunt u  hier  bekijken.Volgende voorstelling
Theaterconcert van Jan Akkerman op 26 maart.Kosten: € 20,00 per kaartje incl. koffie of thee vooraf.Informatie:
Kijk op http://www.theateroverasselt.nl

Online kaarten bestellen:
Ga naar de bestelpagina.

Losse kaartverkoop:
Bij Merapi, Lucy van Langen of aan de bar van het verenigingsgebouw.

 

 


Eerste huiskamerconcert op 30 januari 2011 in ons Verenigingsgebouw
Er wordt door een groepje enthousiaste vrijwilligers een nieuw fenomeen in het leven geroepen voor ons Verenigingsgebouw: huiskamerconcerten op de zondagmiddag.
Op zondag 30 januari is het zover.

Dan bijten Victor van den Berg en Dominique van Hoof met het programma Brel leeft en Michiel Geurtzen en Frank Nielander met gitaar, sax en zang met jazz- en Latininvloeden het spits af. Kijk voor meer informatie op de huiskamerconcertenpagina.


Aanbiedingen van januari 2011 van de schouwburg en De Vereeniging
In het menu theater, item aanbieding kunt u de aanbiedingen vinden voor de maand januari 2011 van de schouwburg en De Vereeniging uit Nijmegen. Dit is van belang voor de mensen die een passe-partout hebben besteld voor ons derde theaterseizoen.
U kunt er  hier ook rechtstreeks naar toe.


Aanbiedingen van december 2010 van de schouwburg en De Vereeniging
In het menu theater, item aanbieding kunt u de aanbiedingen vinden voor de maand december 2010 van de schouwburg en De Vereeniging uit Nijmegen. Dit is van belang voor de mensen die een passe-partout hebben besteld voor ons derde theaterseizoen.
U kunt er hier ook rechtstreeks naar toe.


Fotoalbum van Javier Guzman en Roel C. Verburg online

Voor 282 personen hebben Roel C. Verburg en Javier Guzman opgetreden voor een enthousiast publiek met pakkend cabaret. Javier Guzman probeerde van alles uit voor zijn nieuwe theatervoorstelling en Roel C. Verburg verraste het publiek vooral met zijn liedjes, die soms heel gevoelig, dan weer hilarisch waren. Het fotoalbum kunt u  hier  bekijken.


WereldDansFabriek met Knellende Klompen in het verenigingsgebouw op 5 december
Op zondag 5 december treedt in ons verenigingsgebouw de WereldDansFabriek op met de kindervoorstelling Knellende Klompen. De voorstelling begint om 13.30 uur en duurt één uur. Prijs € 6,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen tot 12 jaar.


Aanbiedingen van november 2010 van de schouwburg en De Vereeniging
In het menu theater, item aanbieding kunt u de aanbiedingen vinden voor de maand november 2009 van de schouwburg en De Vereeniging uit Nijmegen. Dit is van belang voor de mensen die een passe-partout hebben besteld voor ons derde theaterseizoen.
U kunt er hier ook rechtstreeks naar toe.


Op 20 november treden Javier Guzman en Roel C. Verburg op in het verenigingsgebouw

  De tweede voorstelling van het vierde theaterseizoen dient zich aan. Op 20 november zijn Javier Guzman en Roel C. Verburg aan de beurt. Het belooft weer een avond met spektakel te worden. Zorg dat je erbij bent. De kaartvertkoop loopt goed, maar er zijn nog voldoende kaarten te verkrijgen aan de bar, bij Merapi en Geschenkhuis Lucy van Langen, maar uiteraard ook hier via internet op onze theaterwebsite (www.theateroverasselt.nl).

 


Vanaf 1 november de tentoonstelling APOKALYPS in de Ontmoeting
Vanaf 1 november hebben we een nieuwe tentoonstelling in ons verenigingsgebouw van Hans Wick. Het betreft 10 doeken uit een verzameling van 21 die samen het thema APOKALYPS uitbeelden.

De schilder
Hans Wick (geb. 1959, Eindhoven) deed enkele jaren kunstacademie na zijn Havo-opleiding. Kort werkte hij in de verpleging, waarop zijn studie theologie volgde. Zijn talent voor tekenen vroeg echter meer aandacht. Toen kwam langzaam de diagnose van zijn autisme, waardoor hij in de woon- en werkgemeenschap De Boerderij (Reek) belandde. Daar vond hij een beschermende omgeving, die hem de ruimte gaf om te schilderen.Het thema
In het boek APOKALYPS worden de hemelse machten geplaatst tegenover de heidense machten. Het Lam verschijnt, non-actief; geslacht, maar almachtig. Zijn enorme namaak, het Beest, brult, vleit, tovert, roept vuur af, veegt sterren weg – maar Christus, het Lam Gods, geslacht om de mensen vrij te maken van het kwaad, heeft al overwonnen; wat nog komen moet is de algehele vernietiging van de vijandelijke machten.Het werk
Jaren werkt Hans aan de 21 panelen van de APOKALYPS. Zijn handicap versterkt zijn spontaan beeldend vermogen, waardoor hij bij het lezen van dit boek meteen ook de beelden voor zich ziet van wat beschreven wordt. “Ik wil het voor mezelf op papier krijgen,” vertelt hij, “ik teken om iets aan mezelf te vertellen en tastbaar voor me te zien.” Bij het lezen ziet hij meteen de beelden voor zich zoals ze er staan. “Maar ze dan schilderen is vers twee. Dat is zo jammer van het schilderen: het wordt dan materiële realiteit die niet overeenkomt met de voorstelling die ik voor me zag”. Zijn eigen beelden laten dus niet zien wat hij oorspronkelijk zag.
 

 


Aanbiedingen van oktober 2010 van de schouwburg en De Vereeniging
In het menu theater, item aanbieding kunt u de aanbiedingen vinden voor de maand november 2009 van de schouwburg en De Vereeniging uit Nijmegen. Dit is van belang voor de mensen die een passe-partout hebben besteld voor ons derde theaterseizoen.
U kunt er  hier ook rechtstreeks naar toe.


Fotoalbum van Kristel Zweers online

Voor ongeveer 100 personen heeft Kristel Zweers opgetreden voor een enthousiast publiek met een prachtig stuk cabaret. Het fotoalbum kunt u  hier  bekijken.


AKTIE: 2 theaterkaartjes voor de prijs van 1

Voor aanstaande zaterdag heeft u de mogelijkheid om de openingsvoorstelling van Kristel Zweers bij te wonen voor de helft van de prijs. Indien u 2 kaartjes koopt, krijgt u die namelijk voor de prijs van 1. Kaarten zijn te koop via http://www.theateroverasselt.nl, bij Merapi, bij Lucy van Langen of gewoon in het verenigingsgebouw aan de bar of aan de kassa op zaterdag.


Vierde theaterseizoen van start in Overasselt met een nieuwe website

Het is ons voor de vierde keer gelukt, maar nu met hulp van bezoekers, om een prachtig programma samen te stellen. Veel cabaret en muziek. Er zitten weer gerenommeerde artiesten bij. Dat belooft veel spektakel. Noteer de data van de voorstellingen alvast, dan hoef je er geen te missen. Er zijn weer losse kaarten en passe-partouts te bestellen via de nieuwe website of de bekende verkooppunten (Merapi, Lucy van Langen en aan de bar in het verenigingsgebouw).

Zoals aangegeven zijn ook dit jaar weer passe-partouts te bestellen. Dat levert naast een prijsvoordeel ook weer de 2 voor 1 aanbiedingsbon op waarmee je met zijn tweeën in Nijmegen naar bepaalde voorstellingen in de Schouwburg of de Vereeniging kunt gaan voor de prijs van 1.

Cabaretière Kristel Zweers: zaterdag 18 september 2010. Prijs € 15,00

Cabaretiers Javier Guzman (try-out) en Roel C. Verburg: zaterdag 20 november 2010. Prijs € 18,00

Cabaretduo Schudden: zaterdag 15 januari 2011. Prijs € 17,50

Gitarist Jan Akkerman en band: zaterdag 26 maart 2011. Prijs € 20,00

Muzikaal cabaretier Ernesto en Ensemble de Minuit: 28 mei 2011. Prijs € 17,00.
Kaartjes van vorig seizoen blijven uiteraard geldig!!
Het betreft een inhaalvoorstelling wegens afgelasting vorig seizoen.

Prijzen voor passe-partouts:
Prijs voor een passe-partout voor 5 voorstellingen: € 80,00. ( € 1,50 korting per voorstelling)
Prijs voor een passe-partout van 4 of 3 voorstellingen: korting van € 1,00 per voorstelling.
In alle gevallen is een 2 voor 1 bon inbegrepen.

Al met al een reden om de data te noteren en alvast kaarten of passe-partouts te reserveren. Op dit moment is er al veel belangstelling getoond voor de voorstellingen van Javier Guzman en Jan Akkerman. Wees er snel bij, want bij 300 verkochte kaarten is de zaal uitverkocht.

We hopen weer vele theaterbezoekers te mogen begroeten.

Bart Nijs en Piet Geelen wensen iedereen veel theaterplezier in het nieuwe seizoen.

Ga gauw kijken op de vernieuwde    theaterwebsite   . Daar staat veel informatie en heeft u ook de mogelijkheid om online kaarten te bestellen. Zorg dat je er weer bij bent.

 


Verenigingsgebouw gesloten wegens vakantie van 17 juli t/m 8 augustus 2010
De komende 3 weken is het verenigingsgebouw gesloten wegens vakantie. Vanaf maandag 9 augustus staan wij weer voor u klaar. Het bestuur en personeel van het verenigingsgebouw wenst u een heel prettige vakantie toe. Wel kunnen er tijdens de vakantie gewoon theaterkaarten online besteld worden via de  theaterwebsite .