06 - 86 83 86 81 - bgg 024-6221685 svo@xs4all.nl

Nieuwsarchief seizoen 2011-2012

Overasselt pikt ook op woensdag 18 juli een “Vierdaagse-graantje” mee !

 
Op woensdag 18 juli treedt in het verenigingsgebouw de Zwitserse Egerländerkapel Schiltwalder Blaskapelle op bestaande uit ongeveer 20 muzikanten.
Afgelopen jaar was het een daverend succes, zelf de voeten gingen van de vloer!
Dirigent Markus Hunziker belooft U met een nieuw repertoire te verrassen.Plaats: Verenigingsgebouw Overasselt
Datum: 18 juli 2012
Tijd: 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur)
Prijs: Entree gratis

 


Verenigingsgebouw gesloten wegens vakantie van 22 juli t/m 12 augustus 2012
De weken 30 t/m 32 is het verenigingsgebouw gesloten wegens vakantie. Vanaf maandag 13 augustus staan wij weer voor u klaar. Het bestuur en personeel van het verenigingsgebouw wenst u een heel prettige vakantie toe. Wel kunnen er tijdens de vakantie gewoon theaterkaarten online besteld worden via de   theaterwebsite  .


Het zesde theaterseizoen is een feit!!
We zijn erin opnieuw in geslaagd om alle voorstellingen te boeken die uit de poll als eerste 4 tevoorschijn kwamen, te weten: Marike Jager, Suburbia met “U bent mijn moeder”, Enge Buren en Eric Koller.

U kunt nu kaartjes of passe-partouts kopen voor komend seizoen, ga dan naar de bestelpagina. Kijk voor meer informatie op http://www.theateroverasselt.nl.
Noteer nu alvast de data in uw agenda zodat u ook dit seizoen weer een aantal gezellige avondjes uit kunt meemaken in ons verenigingsgebouw.


Zondagmiddagconcert met Jambo Afrikakoor op 25 maart 2012 in Overasselt

Op zondag 25 maart is er in het verenigingsgebouw in Overasselt een optreden van het Jambo Afrikakoor. Het koor bestaat uit zo’n veertig enthousiaste mensen uit Nijmegen en ruime omgeving. Het koor zingt liederen uit Benin. Zij zullen zorgen voor een enthousiast, sfeervol optreden, waarin u de warmte van Afrika aan den lijve kunt ondervinden. Ze worden hierbij begeleid door de stimulerende ritmes van Afrikaanse muzikanten.

 
Het koor staat onder de bezielende leiding van Alfred Quenum, musicus uit Benin en woonachtig in Nijmegen. Alfred is een begrip in Benin, hij heeft als saxofonist met vele andere grote artiesten opgetreden en heeft ook als zanger en componist grote bekendheid.Het doel van het koor is geld bij elkaar te zingen voor de bouw van een klein ziekenhuisje en een waterput in het dorpje Kpome, in Benin, West-Afrika. De mensen in Kpome moeten uren lopen door gevaarlijk gebied om (vuil) water te kunnen halen uit een meer. Alfred is regelmatig in Benin en zal ter plekke regelmatig toezicht houden op de bouw en het gebruik van de put.Het project is aangemeld bij de goede-doelen organisatie Wilde Ganzen, die financieel gaat bijdragen, mits het koor een bepaald bedrag bijeen heeft gebracht.

Plaats: Verenigingsgebouw, Willem Alexanderstraat 1 Overasselt
Datum: 25 maart 2012
Tijd: 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur)
Prijs: € 7,50 inclusief 1 kopje koffie/thee vooraf
Kaartjes: Aan de kassa (reserveren niet nodig)


Vierde Huiskamerconcert met Aafke Romeijn en Hard Rain op zondagmiddag 4 maart

Op zondagmiddag 4 maart vindt het voorlopig laatste huiskamerconcert plaats in de Ontmoeting van het Verenigingsgebouw te Overasselt.

Hard Rain Light speelt Bob Dylan
Rob Kuitenbrouwer en Phil Poffé, zanger en gitarist van Hard Rain, maken Dylans muziek soms weer graag helemaal klein: stem, zang, tekst, gitaar, meer niet. Niet dat ze nu zo nodig ’terug naar de wortels’ willen gaan en zich beperken tot Dylans vroege periode, ook de laatste tijd heeft hij nog pareltjes gemaakt, al ken je die misschien alleen van anderen.

Aafke Romeijn speelt Aafke Romeijn
Na zes jaar als zangeres van Mister Blue Sky actief te zijn werd het wegens een groot liedjesoverschot tijd voor een soloproject. In januari van dit jaar bracht Aafke Romeijn haar solodebuut Stella Must Die! uit, een plaat over mooie meisjes, stiekem zoenen in het fietsenhok, gooien met keukenmessen, en Stella natuurlijk. Een plaat om te janken, maar dan wel op de goede manier. Nog dit hele jaar trekt Aafke door het land om het verhaal van Stella ten gehore te brengen.

Plaats: verenigingsgebouw Overasselt
Tijd: 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur)
Prijs: € 7,50 inclusief koffie/thee vooraf
Kaartjes: Aan de kassa (reserveren niet nodig)

Kijk op de pagina huiskamerconcerten. Daar vindt u verwijzingen naar het programma.


“Hotchpotch”, nieuwe expositie door Inge Janssen Bouwmeester

 

Van 4 januari tot en met 10 februari 2012 exposeer ik onder de naam “Hotchpotch” in het Verenigingsgebouw te Overasselt. “Hotchpotch” ofwel “mengelmoes” laat een twintigtal kunstwerken zien in verschillende technieken (acryl op doek, aquarel op papier en collage’s) met diverse thema’s.Ruim veertig jaar geleden ben ik geboren in Heumen, waar al op jonge leeftijd een voorliefde voor tekenen ontstond. Begin jaren 90 volgde ik aquarellessen, waarna mijn creatieve uitspattingen plaats moesten maken voor een zakelijke carrière. Sinds 2008 heb ik weer de tijd, rust en ruimte gevonden om mijn gedachten met het doek en papier te delen en ontwikkel ik me door mijn ideeën gewoon de vrije loop te laten en te experimenteren met allerlei materialen en technieken.Mijn werk is zeer divers en kenmerkt zich door het gebruik van warme “aarde” kleuren, licht en groot contrast. De veelal close-up weergegeven beelden vergroten het gevoel van betrokkenheid bij het onderwerp. Ik laat me hierbij inspireren door dagelijkse thema’s in mijn directe omgeving.

Schilderen is voor mij vooral “vrijheid”.

Een groot deel van mijn werk is terug te vinden op mijn website www.ingelein.exto.nl.

Voor meer informatie kunt u ook altijd direct contact met mij opnemen: ingejb70@live.nl of telefoon: 06-22629124.

 


Colourful City Koor met Wouter Muller en Wieteke van Dort op 22 januari

Op zondagmiddag 22 januari staat het derde huiskamerconcert geprogrammeerd in de grote zaal van het Verenigingsgebouw in Overasselt.

Dit maal een bijzonder concert voor een bijzonder doel. Het programma heet ‘VERGETEN, MAAR NIET VERGETEN’

Johnny Rahaket (dirigent van het Colourfol City Koor uit Nijmegen) en Wouter Muller (muzikant) starten in samenwerking met de Stichting Halin (Hulp Aan Landgenoten in Indonesië) en Tuhuteru en Partners in ons land een landelijke publiciteitscampagne voor voormalige landgenoten, de zogenoemde Warga Negara’s. Daarmee willen zij nadrukkelijk aandacht vragen voor het lot van deze vergeten groep en voor het werk van de stichting Halin, die deze groep financieel ondersteunt. Het Colourfol City Koor uit Nijmegen geeft letterlijk zijn stem aan deze campagne.

Een voorproefje van deze campagne vindt plaats in Overasselt op 22 januari 2012.
Speciale gast daar is Wieteke van Dort, die Halin al jaren een zeer warm hart toedraagt.

Plaats: verenigingsgebouw Overasselt
Tijd: 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur)
Prijs: € 7,50 inclusief koffie/thee vooraf
Kaartjes: Reserveren op Colourfol City Koor of vóór de voorstelling aan de kassa

Kijk op de pagina huiskamerconcerten. Daar vindt u verwijzingen naar het programma.


Poejersuukerbal op Nieuwjaarsdag in het vereniginsgebouw

De vrienden Nieuwjaarsfeest Overasselt presenteren op 1 januari 2012 het Poejersuukerbal: “Op Volle Toeren” met medewerking van de Poejersuukerband, Stream, DJ Jordy en M-Way 6.

Plaats: verenigingsgebouw Overasselt
Tijd: vanaf 20.30 uur
Entree: gratis


Sluiting verenigingsgebouw tussen Kerst en Nieuwjaar

Het verenigingsgebouw is gesloten vanaf 24 december 2011 tot 1 januari 2012. Het bestuur en medewerkers van SVO wensen u allen heel prettige feestdagen toe en hopen u ook in 2012 weer van dienst te kunnen zijn.


Tweede Huiskamerconcert met Murderbalads en Samba op 27 november

Op zondagmiddag 27 november staat het tweede huiskamerconcert geprogrammeerd in de Ontmoeting van het Verenigingsgebouw in Overasselt.
Pianist/zanger Peer van Grunsven brengt het programma “Murderballads and other Lovesongs”.
Na de pauze verovert Fuente de huiskamer met aanstekelijke Samba.
Dus dat wordt gezellig warm in Overasselt!!!!!

Plaats: verenigingsgebouw Overasselt
Tijd: 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur)
Prijs: € 7,50 inclusief koffie/thee vooraf
Kaartjes: voor de voorstelling aan de kassa

Kijk op de pagina huiskamerconcerten. Daar vindt u verwijzingen naar de beide programmaonderdelen.


Tweede voorstelling van Theater Overasselt op 19 november

Op zaterdag 19 november is in Overasselt het toneelstuk “De eenzaamheid van de priemgetallen” te zien.

Plaats: verenigingsgebouw Overasselt
Tijd: 20.00 uur
Prijs: € 19,50 inclusief koffie/thee vooraf
Kaartjes: online op de bestelpagina
Bij Merapi, Lucy van Langen of aan de bar v/h verenigingsgebouw,maar ook aan de kassa op de avond zelf.


Nimweegs SoapTheater met “Driemaol lings is oek rechs” op 22 november

Het Nimweegs SoapTheater speelt op 22 november a.s. de try out voorstelling van “Drie maol lings is oek rechs” (Drie keer links is ook rechts) in het Verenigingsgebouw.
De toegangskaarten kosten € 11,- en zijn verkrijgbaar aan de bar van het Verenigingsgebouw (vanaf 19 oktober) en nu al te reserveren via tel. nr. 06 10 12 58 30. Aanvang 20.00 uur.

Het Nimweegs SoapTheater heeft een reputatie opgebouwd in Nijmegen en omgeving. Al 25 jaar speelt dit amateur cabaretgezelschap voorstellingen in Nijmeegs dialect. In de voorstellingen worden de dagelijkse ontwikkelingen op een onschuldige manier op de hak genomen. Afgewisseld met vrolijke en mooie liedjes zorgen zij voor een avond vol plezier en interactie met het publiek.

In deze voorstelling wordt het Kerstverhaal op een eigen wijze gebracht. Ervaringen over hoe vroeger Kerstmis werd gevierd worden afgewisseld met hoe de jeugd van tegenwoordig dit feest ervaart. Ligt er nog wel een blijde boodschap in de Kribbe? Dit alles gebracht met een dikke knipoog en veel humor.

Tijdens de voorstelling worden gratis twee VIP-arrangementen verloot voor de voorstelling van 18 december a.s. in het Kolpinghuis in Nijmegen. In dit arrangement is opgenomen een kijkje achter de schermen tijdens de voorbereidingen, deelname aan het “urginele SoapTheaterdiner” en een VIP-plaats in de zaal. Kijk op www.soaptheater.nl.


Tweede seizoen Huiskamerconcerten van start op 23 oktober

Vorig jaar zijn we gestart met het organiseren van huiskamerconcerten in het verenigingsgebouw. Een paar muziekliefhebbers bedachten toen dat het mooi zou zijn om in een intieme sfeer, met de artiest dicht op het publiek, te luisteren naar muziek. Als in een huiskamer. De eerste keer waren we overweldigd door de belangstelling en moesten we heel wat stoelen bijplaatsen. Ook de keren daarna zat het publiek met een glimlach te luisteren.
We hebben besloten dit seizoen nog een keer een programma te maken. Omdat de mensen die er bij waren zo enthousiast waren. En omdat het altijd even duurt voor je een vast publiek hebt opgebouwd. Dus… zegt het voort!

Data
De huiskamerconcerten zijn altijd op zondagmiddag en starten om 15:00 uur. Entree is € 7,50, inclusief koffie of thee. Zet de data voor het komend seizoen alvast in je agenda:
23 oktober 2011
27 november 2011
22 januari 2012
4 maart 2012

De start op zondag 23 oktober 2011 zal gebeuren met een optreden van pianist/zanger Maurits Fondse en zangeres Britta Maria.
Kijk op de pagina huiskamerconcerten.


George (Sjors) Arts exposeert in het Verenigingsgebouw
Mijn naam is George (Sjors) Arts. Ik ben geboren op 6 oktober 1953 in Overasselt. Tot mijn 28e levensjaar heb ik in Overasselt gewoond, daarna ben ik naar Gennep verhuisd, waar ik nog steeds woonachtig ben. Dagelijks ben ik werkzaam als Payroll Consultant voor een bedrijf in Den Bosch en reis daarvoor door heel Nederland.
In mijn vrije tijd, die voor en groot deel aan mijn gezin wordt besteed, houd ik me bezig met o.a. schilderkunst en muziek. Als kind ben ik altijd met tekenen bezig geweest en de boeken van Arendsoog en Dick Bos van mijn oudere broers vormden voor mij een ware inspiratiebron. De pure zwart-wit afbeeldingen werden door mij veelvuldig nagetekend. Ik heb hier mijn voorliefde voor monochrome schilderijen aan overgehouden. Behalve de tekenlessen op de middelbare school heb ik nooit een specifieke teken- en of schildersopleiding gevolgd.
In Gennep ben ik echter in contact gekomen met twee gerenommeerde kunstschilders: Richard Smeets en Mirso Bajramovic. Onder hun deskundige en creatieve leiding heeft mijn ontwikkeling op het gebied van tekenen en schilderen een ware vlucht genomen. Ik schilder realistisch met heel af en toe een uitstapje naar wat abstract werk. De meeste schilderijen van mij hebben personen als onderwerp. Verder blijf ik zoveel mogelijk met tekenen bezig.
Ik vind het hartstikke leuk om in mijn geboortedorp Overasselt mijn werk ten toon te stellen en ik hoop dat de kijkers het ook leuk vinden. Op internet kun je ook mijn website: www.georgearts.nl bezoeken. Mochten mensen naar aanleiding van mijn werk contact met mij op willen nemen, dan kan dat via mijn e-mail: g.t.marts@gmail.com


Vijfde theaterseizoen start op 8 oktober met Cabaretpoel

Plaats: Verenigingsgebouw Overasselt
Tijd: zaterdag 8 oktober 2011 om 20.00 uur
Prijs: € 12,50
Kaartverkoop: Bij bloembinderij Merapi, geschenkhuis Lucy van Langen, aan de bar in het verenigingsgebouw en online op http://www.theateroverasselt.nl

Na afloop: afterparty met live muziek om gezellig na te praten en te borrelen.

ARTIESTEN

Soula Notos
Als comedian en als MC treedt ze op door heel het land en zo mogelijk ook in het buitenland. Twee jaar lang organiseerde ze Lach Us Comedyclub in Amsterdam. Tevens is ze mede-oprichter van de nieuwe All Female Comedians Night: COMEDY KITCHEN. Ze is lid van het Utrechtse comedyplatform Het ComedyHuis, waarmee ze onder meer sketches maakt.

Ludolf du Pon
In de rij voor een gebakken ei
Publieksprijs Utrechts Cabaret Festival 2011

Stan Russell
Aanmoedigingsprijs Utrechts Cabaret Festival 2011

Jeroens Clan
Wat zouden de buren daarvan denken?
Publieksprijs en Zilveren Kabouter Festival CabareSK 2009
Publieksprijs Utrechts Cabaret Festival 2009


Stijldansen in Overasselt
Stijldansen voor Senioren 45 plus.
Senioren die van stijldansen houden kunnen 11 keer per jaar bij de NDS gezellig dansen.
Eerstvolgende keer: zondag 25 september.

Locatie: Verenigingsgebouw, W.Alexandersstraat 1 te Overasselt.
Aanvang: 20.00 uur tot 23.15 uur
info: tel.: 024-3775669
web: www.nds.swingensway.com

 


Stijldansen in Overasselt
Dansclub NDS (Nijmeegse Danssociëteit) organiseert op zondag 28 augustus een gezellige dansavond voor liefhebbers van stijldansen. Gezellige sfeer, parketvloer en top dansmuziek (Ballroom & Latin).

Locatie: Verenigingsgebouw, W.Alexandersstraat 1 te Overasselt.
Aanvang: 20.00 uur tot 23.15 uur
info: tel.: 024-3775669
web: www.nds.swingensway.com

 


Het vijfde theaterseizoen is een feit
We zijn erin geslaagd om alle voorstellingen te boeken die uit de poll als eerste 4 tevoorschijn kwamen, te weten: Cabaretpoel, De eenzaamheid van de priemgetallen, De Amsterdam Klezmer Band en iNtrmzzo.

U kunt nu kaartjes of passe-partouts kopen voor komend seizoen, ga dan naar de bestelpagina. Kijk voor meer informatie op http://www.theateroverasselt.nl.
Noteer nu alvast de data in uw agenda zodat u ook dit seizoen weer een aantal gezellige avondjes uit kunt meemaken in ons verenigingsgebouw.